Як вибрати дорожню сумку: поради волинянам

Як вибрати дорожню сумку: поради волинянам
Волинянам розповіли, яку дорожню сумку або валізу краще обрати.

Про це йдеться на сайті Головного управління Держприродспоживслужби у Волинській області.

«Перш за все потрібно вирішити, куди ви їдете, навіщо і на скільки часу», – запевняють у прес-службі управління.

Як вибрати дорожню сумку?

Однією з головних переваг сумок є їх м'якість. При транспортуванні сумки, наприклад, в автомобілі, м'яку сумку можна запхнути в будь-який кут багажника або салону, а з валізою фіксованої форми зробити цього не можна. Крім того, сумку можна переносити за допомогою наплічного ременя, при цьому сумка добре і зручно прилягає до тіла мандрівника. Окремий вид сумок - сумки на коліщатках, що поєднують в собі зручність транспортування і змінність форми - але врахуйте, що форми тільки верхньої частини сумки, оскільки дно закріплено на жорсткій рамі з коліщатками. Ще одна важлива перевага сумок - їх невеликий розмір і можливість взяти із собою в літак. Відразу відзначимо і головний недолік будь-яких сумок - речі в них неминуче мнуться.

Які переваги валізи перед сумкою?

Переваги валіз перед сумками очевидні – при переїзді речі в них можна укласти більш акуратно, менше мнуться і значно краще виглядають по приїзді. Однак, велику валізу при авіаційному перельоті доводиться здавати в багаж, що загрожує втратою речей. Тому варто задуматися, чи дійсно вам потрібно стільки речей на тижневий відпочинок? Є сенс придбати валізу, яку за розміром дозволено брати в салон літака – в інструкції на валізу це обов'язково буде вказано.

На що звернути увагу, вибираючи валізу на коліщатах?

Сумки не обов'язково забезпечуються коліщатками, а от валізи без коліс зараз практично не випускають. Однак коліщатка теж бувають різні. Насамперед, вони повинні, по можливості, глибше розташовуватись в корпусі валізи, інакше при навантаженні-розвантаженні в аеропорту їх обов'язково зламають. Важливо, щоб колеса оберталися окремо, кожне на своїй осі. Скільки коліс? Якщо має транспортування виключно по гладкій рівній поверхні - то краще чотири (для великих валіз), Причому вони повинні бути зроблені з гумоподібного силікону, колеса з жорсткої пластмаси обов'язково тріснуть і зламаються.

Які ручки на сумці і валізі не відірвуться в першу ж поїздку?

Уявити собі валізу або сумку на коліщатках без телескопічної ручки зараз неможливо. Але годиться не всяка – краще, якщо ручка буде з двох, а не трьох висувних секцій (менше ламається). Ручка повинна бути міцною і повністю ховатись в корпусі вашої поклажі. І обов'язково – крім висувною ручки повинна бути ще одна, а краще дві звичайні ручки з пластмаси або міцної пластикової стрічки. Вантажники в аеропорту не стануть морочитися з телескопічною ручкою, і якщо інших немає – просто шпурнуть валізу на стрічку транспортера, схопивши за колеса або кути, обов'язково що-небудь пошкодивши. При покупці сумки середньої вартості особливу увагу слід звернути на кріплення і вид ручок. Ручки повинні бути міцно прикріплені до основи - можна просто посмикати. Бажано, щоб ручки були армовані, наприклад полівінілхлоридною трубкою.

Валізі з якими замками варто віддати перевагу?

У корпус валізи зазвичай вбудовують цифровий замок. Здавалося б, цього й досить, проте краще, якщо є ще й вушка для навісного замка. Особливо великі валізи варто замотати спеціальною плівкою, але не від злодіїв, а щоб при трясці випадково не розкрилися замочки.

З якого матеріалу варто вибрати валізу або дорожню сумку?

Легкі валізки з міцної синтетики зручні, але все-таки бояться порізів і інших пошкоджень. Пластикові жорсткі валізи в цьому сенсі набагато краще, проте дряпаються і навіть тріскаються. Найміцніші валізи зроблені з пластику, армованого дрібною металевою (титановою) стружкою. Але, відповідно, вони коштують дорожче.

Найпрестижнішими і, відповідно, найважчими і незручними є валізи зі шкіри. І вже звичайно, найдорожчими. Сумки виготовляють з нейлону, або з більш значної синтетики з полімерної підкладкою, або зі шкірзамінника і, нарешті, з натуральної шкіри. Найдешевші – це, зрозуміло, нейлонові сумки самих різних розмірів. Найефектніші, солідні і дорогі сумки виготовлені зі шкіри – зазвичай великої рогатої худоби, а то і екзотичних тварин.

Що має бути всередині у добре зробленої валізи?

Всередині валізи має бути кілька відділень, що закриваються на блискавку або просто відокремлених один від одного відділень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.