Як прибирали Луцьк. ФОТО

Як прибирали Луцьк. ФОТО
26-го квітня відбулася головна битва зі сміттям у Луцьку.

Екологічна акція «Зробимо Луцьк чистим» у межах міжнародного соціального проекту «Let's Do It!» проходила на Волині уже втретє, ‒ повідомляють у ЛМ СГО «Молодіжна платформа».

Сміття, уже традиційно збирали окремо, згідно з екологічними нормами.

Цього року у Луцьку прибиралося 13 зон, серед яких центральною точкою був парк біля інституту «Україна». Усього, за попередніми підрахунками організаторів, згодилося поприбирати 1500 осіб.

Прийшли на прибирання і міський голова Микола Романюк, а також депутати, та місцеві знаменитості. Робили Луцьк чистішим з 12:00 до 18:00 вечора.

Прибирали також і берег Стиру під мостом на вулиці Шевченка, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

Оскільки це місце здавна відоме як таке, де полюбляють випивати чи відпочивати місцеві мешканці, то й сміття на території було відповідне: порожні пляшки, пластиковий посуд і обгортки від чипсів.

Прибирали місцину працівники інтернет-видання, а також і представники ВО «Свобода»: члени партії та депутати міської й обласної ради, зокрема Святослав Боруцький, Олександр Пирожик, Олександр Бик, Андрій Буй, Руслан Ніколайчук, Олександр Магеровський та інші. Вони принесли з собою і реманент: граблі, засоби для збору сміття та мітлу. Додамо, що дуже багато пляшок плавало й у водоймі, що ускладнювало прибирання, оскільки їх доводилось звідти виловлювати. Загалом на цій території прибирання екологічні воїни зібрали понад 70 великих пакетів сміття. До слова, дух волонтерства серед присутніх організатори піднімали, роздаючи цукерки.

За словами координатора всеукраїнської акції прибирання у Луцьку Катерини Шкльоди, метою акції «Зробимо Луцьк чистим» є не просто прибрати сміття у парках, а зміна свідомості людей та ставлення до навколишнього середовища.

Наразі важко говорити про результати акції, за вихідні ми підіб’ємо підсумки та оголосимо їх на прес-конференції, ‒ говорить Захар Ткачук, один із організаторів акції «Зробимо Луцьк чистим».

Нагадаємо, прибирання відбувалося і в так званому «ботанічному саду», що біла Палацу учнівської молоді у Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
судячи по дрес-коду Романюка, він допомагати молоді не збирався:)
Відповісти
Нехай Крачковський сам біля себе прибирає!
Відповісти
Романюк у костюмчику...! А допомогти слабо було?
Відповісти
дівчинка з віником - чудо! така миленька.
Відповісти
їй три рочки і здається Аліна.. знаю що мама категорично проти була зйомок дитини, але судячи з фото не я один її в ничку фоткав))
Відповісти
Результати роботи жахливі(
на бігбордах було скільки сфотографовано різних людей, які в реалі палець об палець не вдарили за те пропіарились((
Відповісти
і так мало людей на акції(( чому вже було попросити не доєднатись громадські оргназації, які мають в Луцьку під сто активних членів організації?
студентів із СНУ???
Відповісти
А чому мішки із сміттям досі лежать біля слоника? Собаки зібране сміття вже знову розгрібають!
Відповісти
Прибирали місцину працівники інтернет-видання, а також і представники ВО «Свобода»: члени партії та депутати міської й обласної ради, зокрема Святослав Боруцький, Олександр Пирожик, Олександр Бик, Андрій Буй, Руслан Ніколайчук, Олександр Магеровський та інші. Вони принесли з собою і реманент: граблі, засоби для збору сміття та мітлу.Я за опозицію,але мені похуй списки людей які тут висвітлили,НАШО СВІТИТИ ПРИЗВІЩАМИ ЯКЩО ВИ І ТАК МІСТУ ПОЖИТТЄВО ЗОБОВЯЗАНІ!!!
Відповісти
Сміття не вивезли комунальники! отак мерія допомагає..
Відповісти
Назар та Микола Романюки - молодці.
Відповісти
Романюки це вже бренд!!!!!
Відповісти
Справді, і користь для міста вони роблять.
Відповісти
Думаю що акцію робили ті люди що на фото немає насправді)) мене теж дивує чому скрізь підтримка міської ради, а сміття ще не вивезли!! в парку біля України організатори навіть скотчем перевязали пекети, але то не на довго, шкода людей, що так старались, і мерії, яка їх підвела!
Відповісти
а де Гузь?))
Відповісти
а цікаво, у тих місцях які прибирають щороку було хоч трошки менше сміття ніж торік чи навпаки?
Відповісти
А хто це придумав опівдні робочого дня проводити "суботник"??? Чому не зробити так як вся країна: в суботу, о 18 год. , я впевнений що більше було б людей ( мінімум як +3людини )!
Відповісти
а де ж головний, з бензопилою ?))
Відповісти
Пропонували допомогти наших опозиціонерів.Вони на кожній сесії аж з штанців випригують так "ЛЮБЛЯТЬ" рідне місто.Але вони відмовились, дуже зайняті мітингами і самопіаром:)))
Відповісти
ну.. не всі, наприклад, до Нової Лінії на прибирання прибули прадставники від Свободи і мовчки, без лишньої фотосесії, стали в ряди волонтерів.. аж повага зявилась))
Відповісти
Останні новини
Як прибирали Луцьк. ФОТО
27 квітень, 2013, 11:44