Фрезерувальні станки для обробки деревини: основні різновиди та важливі критерії вибору*

Фрезерувальні станки для обробки деревини: основні різновиди та важливі критерії вибору*
Фрезерування є невід’ємною частиною процесу здійснення художнього оснащення та оздоблення деталей з деревини. Фрезер станок допомагає професійним майстрам у цій кропіткій справі, а також значною мірою полегшить процес виробництва типових елементів та виробів.

Різновиди та особливості

• Ручний станок фрезер по деревині. Це нескладне обладнання найчастіше використовують у домашніх майстернях. Також його зручно перевозити, і тому він стає незамінним помічником для роботи на виїзді. Його недоліком можна вважати лише те, що він не може використовуватись на масштабному виробництві, де завжди є великі об’єми роботи. Конструктивних особливостей станок не має, оскільки є простим фрезером для нескладної художньої роботи.
• Побутовий станок фрезерувальника. Агрегат володіє дещо збільшеним функціоналом, аніж простий фрезер та здатний опрацьовувати не набагато більші об’єми.
• Високоточний вертикальний фрезерувальник. Станок, як це зрозуміло з назви, дає можливість розраховувати та розточувати отвори з максимальною точністю. На ньому можна робити різні пази, а також здійснювати багатолезові візерунки при зенківці. Використовується у доволі вузькому сегменті виробництва, оскільки є професійним та дорогим у закупці.
• Копіювальний фрезер.

Більша частина фрезерів по деревині має потужність до 400 Вт. Швидкість обробки деталей для майстра має неабияке значення, а отже, якщо вам необхідно виконувати об’єми вище середнього, «домашній» варіант фрезера не підійде, бо зажене вас у збитки. Краще обрати одну із представлених на спеціалізованому сайті напівпромислових моделей. Окрім того, напівпрофесіні станки є ергономічними, і разом з тим простими у експлуатації.

Вага та габарити фрезера також матимуть значення, отже оцініть ваші потреби в цих параметрах ще до купівлі. в залежності від цих потреб ви можете обрати або настільний фрезерувальний станок, або вертикальний.

Також є ще один важливий для будь-якого майстра аспект вибору станка – наявність у комплектації агрегату відсмоктувача стружки. Комфорт у процесі роботи – далеко не останній критерій вибору, тим паче, що забруднене мікростружкою повітря може негативно вплинути на стан здоров’я робітника.

Що важливо у виборі?

Рано чи пізно доведеться замінювати фрези, а отже їх міцність та надійність будуть важливим аспектом у виборі. Фрези можуть бути або опорними для безпосередньої обробки деревини, або кінцеві для оздоблення деталей отворами. Останні в свою чергу поділяють на циліндричні, напівкруглі та загострені на кінцях.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фрезерувальні станки для обробки деревини: основні різновиди та важливі критерії вибору*
09 липень, 2018, 16:38