Будинки без електрики і штрафи за самогонку: ратнівчани розповіли Степану Івахіву про свої проблеми. ФОТО*

Будинки без електрики і штрафи за самогонку: ратнівчани розповіли Степану Івахіву про свої проблеми. ФОТО*
На кожній зустрічі в Ратнівському районі мешканці запитували в народного депутата Степана Івахіва, яку політичну силу він підтримає в новому парламенті і з ким планує об’єднуватись.

«Перед минулими виборами я казав вам, що не вступлю в жодну партію і залишусь позапартійним, і я дотримав свого слова. Зараз можу сказати те ж саме: я не планую йти в жодну партію», – пояснював депутат, – пише Район.Ратне.

Разом із тим він наголосив: буде підтримувати усі позитивні ініціативи президента, адже українці висловили йому велику довіру і дуже сподіваються на позитивні зміни.

Окрім загальнодержавних проблем, таких як боротьба із корупцією, пенсійна реформа, мовне питання, мешканці Ратнівського району цікавилися й місцевими справами.

«Війна» з електрикою

Одна із найбільш наболілих проблем, з якою звертаються до депутата в усіх районах округу – нові електромережі. За нинішнім законодавством встановлювати трансформатори та прокладати лінії мешканці повинні за власні кошти.

«У нашій Гірниківській сільраді – більше 500 дворів без світла. Хтось генератори купляє, хто як може… І це – в 21 столітті. Обленерго хоче, щоб вели світло за свій рахунок, а це – 2-3 мільйони гривень, де їх брати?» – поскаржився один із жителів села.

«Ви всі знаєте, в чиїй власності обленерго. На 90 % – це Ренат Ахметов, решта – Суркіс і Бойко. Так само ви розумієте, скільки в Верховній Раді сиділо депутатів, які лобіювали їхні інтереси. Змінити ситуацію було неможливо. Сподіваюсь, в наступному скликанні не буде їхніх лобістів, і Раді вдасться зобов’язати обленерго самим проводити мережі. Вони потім ці мережі беруть собі на баланс, отримують гроші за послугу, і я впевнений, що саме вони повинні проводити електрику до кожної хати», – пояснив Степан Івахів.

Також у Гірниках піднімали питання добудови школи, перекриття будинку культури, термомодернізації садочка у сусідньому селі Броди, побудови гімнастичної зали для школи у Сільці, ремонту доріг.

Степан Івахів пояснив, що його помічники об’їздили усі села округу і склали детальний список потреб кожного населеного пункту, тому про всі проблеми він знає і планує вирішувати.



Пільгові ліки, самогонка і євробляхи

У селі Кортеліси до народного депутата зверталися із різноманітними питаннями: від проблеми самогоноваріння до відсутності у селі стоматолога.

Стосовно сільської медицини Степан Івахів пояснив, що внаслідок реформи держава планує відкрити на Волині 160 амбулаторій, а ФАПи новостворені громади повинні утримувати за власний кошт, і відповідно – самі мають вирішувати, якого лікаря можуть утримувати.

Також місцеві скаржилися на нову автоматизовану систему виділення безкоштовних ліків для пільгових категорій. Раніше такі ліки отримували за рецептом лікаря, тепер – через смс-ки. Проте люди, які з релігійних переконань не мають ідентифікаційного коду, не можуть зареєструватися в цій системі і, відповідно, отримати ліки.

Крім того, до депутата зверталися із проханням ініціювати в Верховній Раді питання про збільшення штрафів за продаж самогонки та зменшення розміру розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією.



Митний перехід і дороги

У селі Самари Степанові Івахіву нагадали про митний перехід, який рішенням Кабінету Міністрів у 2013 році під час «африканської чуми» закрили. Тоді таке рішення назвали тимчасовим, проте ситуація досі не змінилася.

«Закрити змогли одним підписом, а відкрити вже скільки часу щось їм не складається», – пожалілися місцеві.

«Такі переходи допомагають громаді розвиватися, тому це дійсно важливе питання. Обіцяю, що візьмусь за нього», – відповів народний депутат.

Також місцевих цікавила доля доріг: чи є перспектива якісного ремонту, зокрема, дороги Доманове – Залухів.

«Цього місяця буде зроблений ямковий ремонт. А загалом якісний ремонт, такий як на трасі Володимир-Волинський – Луцьк, планують робити на дорозі Ковель – Доманове в 2020-2023 роках», – розповів депутат.

Степан Івахів поділився ще одним здобутком: цього року йому вдалося домовитися про будівництво дороги Ратне – Шацьк, якого не було в планах. На роботи виділять із бюджету 398 мільйонів гривень. Також він запевнив, що активно співпрацює із обласною державною адміністрацією стосовно місцевих доріг, які також будуть відновлювати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Будинки без електрики і штрафи за самогонку: ратнівчани розповіли Степану Івахіву про свої проблеми. ФОТО*
27 червень, 2019, 18:20