У Луцьку визначили «китів, на яких тримається сім'я»

У Луцьку визначили «китів, на яких тримається сім'я»
У Луцьку відбувся тренінг, під час якого говорили про виховання дітей в сім'ї.

Серед тем зустрічі - засади і стилі виховання хлопчиків і дівчаток у сім’ї, гендерний розподіл ролей і установок, суспільні вимоги до чоловіків і жінок, звідки беруться установки на шлюб і сім’ю, - повідомили у Волинському прес-клубі.

Також учасники заходу говорили про цінності, які сповідують жінки і чоловіки та мотиви, якими керують ними при створенні сім’ї, наскільки вони впливають на рівень задоволеності шлюбом та інші аспекти сімейних стосунків ішлося на черговому тренінгу в рамках проекту "Гендерна абетка для волинських медіа".

Його учасниці мали змогу ознайомитися з результатами дослідження Т. В. Говорун, О. М. Кікінежді, Державного інституту проблем сім'ї та молоді, Центру соціальних експертиз Інституту соціології НАН України і проаналізувати власні установки та засади, на яких існують їх сім'ї.

Як зазначила кандидат психологічних наук, сімейний психолог-практик Мирослава Мушкевич (на фото), не існує якогось єдиного зразка сім’ї, адже кожна - це окрема інституція зі своїми правилами. Однак дуже важливо, аби установки на сім’ю в обох членів подружжя були сумісними, бо в протилежному випадку сім’я буде дисфункційною, в ній буде некомфортно всім.

Однак, на її думку, ідеальною можна вважати сім’ю, яка тримається на чотирьох китах: Любов, Прийняття людини людиною, Розуміння і Повага.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку визначили «китів, на яких тримається сім'я»
28 квітень, 2013, 12:11