Лучан закликають здавати кров

Лучан закликають здавати кров
Уже традиційно до Міжнародного дня онкохворих дітей Клубом донорів Луцького осередку партії «Фронт Змін» проводиться акція «Здай кров – врятуй дитяче життя!».

Як повідомили в прес-службі партії, активісти закликають усіх небайдужих прийти впродовж місяця - із 15 лютого до 15 березня - до Станції переливання крові, що розташована на проспекті Волі, 47 та здати кров.

«При здачі крові обов’язково потрібно зазначити, що кров здається для дитячого онкологічного центру, який розташований в приміщенні дитячої поліклініки», - нагадують волонтери.

Як повідомив завідувач відділенням дитячого онкологічного центру Сергій Миронюк, у Луцьку існує гостра проблема із поповненням резервів крові, зокрема, для онкохворих дітей. Щороку в центрі лікується близько сотні дітей. Лише на їхні потреби щороку необхідно брати кров у 400 донорів. Окрім того є дефіцит по групам крові, особливо це стосується ІІІ та ІV груп, резус «-».

Лікар нагадує, що для здачі крові потрібно мати при собі паспорт та ідентифікаційний код. Не можна бути донором неповнолітнім та тим, що перехворіли на гепатит А («хвороба Боткіна»).

До слова, вже близько 20 членів партії погодилися здати кров. Також дали згоду «пустити собі кров» депутати Луцької міської ради Олександр Плісецький та Павло Данильчук.

«Ми плануємо, що завдяки нашій акції ми зможемо залучити близько сотні донорів. Приємно, що місцеві засоби масової інформації активно долучаються до акції і висвітлюють інформацію про акцію» - заявив депутат Плісецький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай і не рідкісна у мене група, але обов*язково долучусь!
Відповісти
нагадайте про це ще раз 15 лютого, бо я б не проти, але ж можу і забути :)
Відповісти
а скільки платять?
Відповісти
Де гарантії що кров не розкрадуть?
Відповісти