Хочуть прийняття закону про капеланство: волинські священники зібрались під Верховною Радою

Хочуть прийняття закону про капеланство: волинські священники зібрались під Верховною Радою
Капелани Волині на чолі з протоієреєм Михайлом Бучаком взяли участь у молитовному стоянні перед Верховною Радою на підтримку прийняття закону про капеланську діяльність у другому читанні.

Про це йдеться на сторінці Волинської єпархії ПЦУ.

Головний військовий капелан Волині Михайло Бучак розповів єпархіальній інформаційній службі, що поправки, котрі передбачається внести до законопроєкту, суттєво погіршать його якість. Вони підпорядкують військових священників армійському командуванню й тим знизять довіру до капеланів з боку воїнів. Є й інші деталі, котрі в разі прийняття підуть на шкоду капеланському служінню.

«Молитва згуртувала душпастирів різних конфесій, адже одним із пунктів закону має бути створення міжконфесійної асоціації військових капеланів, а кожна конфесія створить своє об’єднання», – йдеться у дописі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шостою заповіддю Господь Бог забороняє вбивство, тобто позбавлення життя іншої людини і самого себе (самогубство) в будь-який спосіб.
Життя – найбільший дар Божий; тому позбавляти себе або відбирати в когось іншого – найжахливіший, найтяжчий і найбільший гріх.
Самогубство – найстрашніший з усіх гріхів, вчинених проти шостої заповіді, бо у самогубстві, крім гріха убивства, є ще тяжкий гріх – відчай, ремствування на Бога і зухвалий бунт проти Провидіння Божого. Крім того, самогубство виключає можливість покаяння.
Людина буває винною в убивстві, якщо навіть убила іншу людину ненавмисно; і таке убивство є теж тяжким гріхом, бо в цьому випадку той хто, вбив винен у своїй необережності.
Відповісти
Останні новини
Хочуть прийняття закону про капеланство: волинські священники зібрались під Верховною Радою
12 липень, 2019, 13:44