Експеримент: як постять в монастирях Волині. ВІДЕО

Експеримент: як постять в монастирях Волині. ВІДЕО
Двоє киян кілька днів прожили в двох волинських монастирях, харчуючись лише пісними харчами.

Як постять "люди в чорному" журналісти дізнавалися у Свято-Миколаївському чоловічому і жіночому монастирі - Свято-Різдва Христового. Побували у Володимирі-Волинському та Жидичині на Волині, - пише ТСН.

Кличуть їсти і помолитися тричі на день бомканням дзвону. Перед тим, як зайти до келій неодмінно голосно читають молитву. Це — для того, щоб зненацька не побачити заборонене. Наприклад, ні монахиню, ні послушницю ніхто не повинен бачити роздягненою.

Кухня — найстрашніше місце в монастирі, бо тут треба готувати і мити посуд щодня. Це у монахів - називається послух - і він, як і в армії, не обговорюється.

Під час будь-якої роботи монахині подумки читають молитви або ж навіть тихенько наспівують.



У жіночому монастирі денний прийом їжі вважається основним. Зранку, після півторагодинної служби п'ють чай із печивом та цукерками. А в обід і на вечерю їдять щось пісне і смачне. Наприклад, пельмені із грибами та горіхово-картопляні котлети.

А ще під час посту вони користуються темними чашками, які на Паску міняють на світлі. Перед кожним прийомом їжі читають молитву. М'яса, молока та яєць тут немає, проте є майонез і багато картоплі.

Герої експерименту, котрі майже місяць пробули у монастирі, уже відчули зміни. Чоловіку вдалося скинути 8 кг, а жінка тільки почала зайнятися спортом, бо без нього її вага залишається незмінною. Але на душі - точно стало легше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що то Києвлян на Волинь потягнуло?
Відповісти
Бо є в нас "модний" монастир!
Відповісти
Сопоставляя раскол с ересью, св. Иоанн Златоуст утверждает, что "раскол есть не меньшее зло, чем ересь" Св. Киприан Карфагенский учит: "Помните, что основатели и руководители раскола, нарушая единство Церкви, противодействуют Христу, и не только второй раз Его распинают, но раздирают Тело Христово, а это такой тяжкий грех, что кровь мученическая не может загладить его"
Відповісти
Саме тому Російська Церква має покаятись, що вчинила роскол в Україні, і визнати Київський Патріархат. Проблему відразу буде вичерпано.
Відповісти
Далеко в расколе можно зайти.Модернизация раскола набирает обороты.С больной головы переложить на здоровую не единственное ухищрение.
От гордости рождаются: презрение, зависть, неповиновение, хула, ропот, поношение
Відповісти
От гордости рождаются: презрение, зависть, неповиновение, хула, ропот, поношение - частина, але дуже типових рис 2 капитана 2.
Відповісти
Останні новини
Експеримент: як постять в монастирях Волині. ВІДЕО
29 квітень, 2013, 07:55