Вбивці луцького бізнесмена Бахматенка дали 12 років

Вбивці луцького бізнесмена Бахматенка дали 12 років
Луцький міськрайонний суд присудив Сергію Копитку 12 років тюрми за вбивство бізнесмена Олега Бахматенка.

Нагадаємо, в березні у чергову частину міськвідділу міліції звернувся 43-річний лучанин і повідомив, що 18 лютого 2013 року близько 10:00 він вбив свого товариша та партнера по бізнесу, - пише Під Прицілом.

На чоловіка завели кримінальну справу.

Нещодавно відбулося судове засідання, під час якого обвинуваченому в умисному вбивстві колегія суддів винесла вирок - 12 років ув'язнення.

У залі суду підсудний повідомив, що він приїхав додому до товариша, з яким вони разом займалися підприємницькою діяльністю, аби повернути собі заборговані убитим гроші.

Під час розмови у чоловіків виник конфлікт, під час якого, за словами підозрюваного, Бахматенко почав йому погрожувати. Мовляв, він його уб’є якщо той не буде робити того, що він хоче і побіг до іншої кімнати. Через декілька хвилин Бахматенко вибіг з мисливською рушницею, яка належала гостеві і навів її на свого вбивцю, Копитка.

За словами вбивці, він як мисливиць з 8-ми річним стажем, автоматично вихопив у свого бізнес-партнера рушницю та тричі вистрілив у чоловіка, двічі у груду клітку та в голову.

Сергій Копитко у залі суду намагався запевнити колегію суддів, що він діяв виключно із самозахисту, адже якби не його реакція, то на місці Бахматенка був би він.

Підсудний повідомив, що після вбивства він кілька разів намагався перевірити, чи його товариш живий та усвідомивши, що він накоїв, забрав усі мобільні телефони і вибіг з будинку Бахматенка.

За словами свідків, які були присутні у залі судових засідань, Копитко розмовляв з ними по телефону вбитого і говорив їм, що той поїхав у відрядження, а телефони залишив йому. Також вбивця протягом декількох днів навідувався до убитого чоловіка додому, щоб годувати собак, але з тілом він нічого не робив, загиблий чоловік лежав у власному будинку протягом 10 днів.

Варто зауважити, що засуджений Копитко стверджував, що він відразу хотів звернутися до міліції, але у нього не вистачало сміливості. Проте через 10 днів чоловік, зібравшись з думками, пішов до правоохоронців.

Також у залі суду були присутні мати та сестра загиблого, які просили суд призначити найважче покарання для вбивці їхнього сина та брата. Та просили суд, аби той відшкодував їм моральної шкоди - 800 тисяч гривень матері та 400 тисяч сестрі загиблого.

Відтак суд, врахувавши усі обставини, та, заслухавши свідків, потерпілих та самого засудженого вирішив призначити вбивці покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років.

Що ж до компенсації моральної шкоди родині загиблого, то суд вирішив задовольнити позовні вимоги частково, матері 150 тисяч гривень моральної шкода, сестрі – 100 тисяч гривень.

Зауважимо, що засуджений за вбивство Сергій Копитко був раніше судимий за ухилення від сплати податків. На сьогодні ж чоловік один із засновників підприємства «Імпалс», яке є власником луцького КХП-1, власник фірми «Агровіта», яка виробляє макарони.

Вбитий - старший тренер юнацької Збірної України з універсального бою, член Ради Федерації універсального бою України, один із засновників підприємства "Імплас" - Олег Бахматенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фірма "Імпалс" довела, кажеться, цей елеватор, що напроти "Проміня" до ручки. молодці.
Відповісти
Останні новини
Вбивці луцького бізнесмена Бахматенка дали 12 років
29 квітень, 2013, 10:03