В Італії чоловік вчинив стрілянину під час присяги нового уряду. ФОТО. ВІДЕО

В Італії чоловік вчинив стрілянину під час присяги нового уряду. ФОТО. ВІДЕО
В Італії під час присяги нового уряду, який очолив Енріко Летта, невідомий вчинив стрілянину.

Надзвичайна подія сталася перед будівлею урядового палацу Кіджі в Римі, розташованого в кілометрі від Квірінальського палацу, - пише Дзеркало тижня.

Невідомий відкрив вогонь по карабінерах, що охороняли резиденцію прем'єр-міністра. Два поліцейських отримали поранення, стан одного з них, за даними місцевих ЗМІ, оцінюється як важкий.

Очевидці повідомляють про не менш ніж вісім пострілів. За останньою інформацією, злочинця, який відкрив вогонь, вже затримано.

Президент Італії Джорджо Наполітано і члени нового уряду були проінформовані про інцидент, проте він не завадив церемонії, яку довели до кінця.



Таким чином, через два місяці після парламентських виборів, які не виявили явного переможця, новий уряд в Італії присягнув на вірність республіці і приступив до роботи.



До складу уряду Летти увійшли представники Демократичної партії, "Громадянського вибору" колишнього прем'єра Маріо Монті, а також партії Сильвіо Берлусконі.

Сам Берлусконі не увійде в Кабмін, але в ході переговорів він домагався того, щоб люди з його керівництва партії отримали ключові міністерські посади.

Наприклад, найближчий соратник Берлусконі, секретар партії "Народ свободи" Анджеліно Альфано став віце-прем'єром і міністром внутрішніх справ, а генеральний директор Банку Італії Фабріціо Саккоманні очолив міністерство економіки.

Крім того, членами кабінету стали один з історичних лідерів Радикальної партії Емма Боніно, яка очолила МЗС, а також три безпартійних міністри-"техніки".

Третину нових міністрів становлять жінки. Серед їх числа - уродженка Конго Сесіль К'єнже, яка стала першим в історії чорношкірим членом уряду Італії, і уродженка Німеччини, олімпійська чемпіонка у веслуванні на байдарках Йозефа Ідем.

Летта вже сказав, що дуже задоволений командою, яку вдалося зібрати в ході тривалих і непростих консультацій. Він оголосив, що основним завданням його уряду не буде скорочення бюджету, а рішення поставлених перед Європою економічних проблем.

Формування нового уряду поклало кінець не тільки політичній нестабільності в країні, але і пов'язаною з цим "нервозністю" на ринках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Італія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Італії чоловік вчинив стрілянину під час присяги нового уряду. ФОТО. ВІДЕО
29 квітень, 2013, 11:15