Як Луцьк відзначатиме 68-у річницю Перемоги

Як Луцьк відзначатиме 68-у річницю Перемоги
У Луцькій міській раді визначилися з заходами, які відбуватимуться з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк, - повідомили у прес-службі мерії.

Зокрема, 8 травня о 10:00 відбудеться покладання квітів до Братських могил, пам’ятників, пам’ятних знаків у мікрорайонах міста. Цього ж дня о 12:00 - святкова зустріч Миколи Романюка з ветеранами та учасниками бойових дій, о 14:00 в обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка - урочистості з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

День Перемоги, 9 травня, розпочнеться о 9:30 урочистою ходою від Театрального майдану до меморіального комплексу «Вічна Слава», там о 10:00 відбудеться мітинг-реквієм, панахида та покладання квітів до пам’ятних знаків на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

О 11:30 святкові заходи для ветеранів організують у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. На ветеранів чекатимуть «солдатська кухня» та святковий концерт за участю творчих колективів і окремих виконавців.

Протягом 8-9 травня у мікрорайонах міста відбуватимуться святкові тематичні заходи. 8 травня о 10:00 у мікрорайоні Теремно відбудеться мітинг-реквієм біля Братської могили воїнам-визволителям. Також цього дня проводитиметься відкрита першість міста з боротьби дзюдо серед юнаків у спортивному комплексі «Динамо».

Відповідно до розпорядження мера, 8 травня під час проведення мітингу-реквієму у мікрорайоні Теремно та 9 травня – громадської ходи від Театрального майдану до меморіального комплексу «Вічна Слава» буде тимчасово зупинено рух транспорту.

З нагоди Дня Перемоги в бібліотечних закладах міста організовуватимуться виставки літератури, зустрічі з ветеранами, години пам’яті, інші тематичні заходи. Заплановано проведення огляду шкільних музеїв та куточків Бойової Слави, організовуватимуться зустрічі учнів з ветеранами Великої Вітчизняної війни.

Також проводитимуться екскурсії на тематичні виставки в обласний краєзнавчий музей, у загальноосвітніх навчальних закладах, позашкільних установах міста тиждень Пам’яті, тематичні заходи, пов’язані з історичними подіями Великої Вітчизняної війни, зустрічі з ветеранами війни, героями фронту й тилу.

На завершення заходів з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, 9 травня, о 22:00 год. відбудеться святковий феєрверк.

Цим же розпорядженням буде здійснено ряд заходів щодо соціального забезпечення ветеранів війни. Відтак до 5 травня ветеранам війни буде виплачено щорічну разову допомогу. Також буде проведено комплексні медичні огляди та медичне забезпечення інвалідів, ветеранів Великої Вітчизняної війни, інших категорій громадян та, за потреби, їх госпіталізація в першочерговому порядку. Протягом року буде забезпечено першочергове безоплатне зубопротезування для ветеранів війни та одержання ними ліків за рецептами. Планується організація оздоровлення ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій у санаторно-курортних закладах. Також ветеранам війни буде забезпечено проведення ремонту житлових будинків і квартир.

4-10 травня для підопічних територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька організовуватимуть «святковий вогник», святковий стіл та концерт, будуть вручені продуктові набори та подарунки.

9 травня – у день свята для ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб прирівняних категорій буде організовано безкоштовний проїзд у міському пасажирському транспорті та таксі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якої перемоги ? окупанти досі непокарані , більшовицькі виродки й далі танцюють на кістках , а мер-совок їм підіграє.
Відповісти
Який загарбник з мого діда, який втратив двох меньших братів, яких вбили фашисти у с. Ощів, а дід загинув під берліном?
Я тобі порвав би ср-ку на німецький хрест, якби ти мені в живу це ляпнув.
Не плутай простих людей і владу, зараз війни нема, але влада душить народ, займись ділом.
Відповісти
Баран ти свого діда , перемога і пам'ять по загиблим - різні речі . Після такої "перемоги" Україна й досі не оговталась , перемога настане як остання собака комісарської породи висітиме ногами догори на гілці. Чи ти телепень , вважаєш , що я на нацистів молюсь ? Так от - ні , я за Соборну , українську державу , вільну від червоних та їх нащадків . А про рвання ср-к на хрести - будь обережнішим , бо зламаю щелепу( повір , доводилось ).
Відповісти
на волиньпості журналісти перебувають у полоні радянських кліше. пишуть "велика вітчизняна", "перемога" і так далі. яке має значення хто переміг - один чи інший окупант були.
Відповісти
згоден
Відповісти
Це не День перемоги, це День заміни одного падла на друге. Перемога комунізму над фашизмом? Коли здохне друге це і буде ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ.
Відповісти
Останні новини
Як Луцьк відзначатиме 68-у річницю Перемоги
29 квітень, 2013, 12:13