Щоб не отруїтися: лікарка розповіла, як правильно мити ягоди

Щоб не отруїтися: лікарка розповіла, як правильно мити ягоди
Навіть домашні ягоди і фрукти варто ретельно промивати через високий ризик вмісту небезпечних бактерій і личинок паразитів.

Про це повідомила дієтолог Людмила Бабич, - пише ГолосUA.

Погано вимиті овочі можуть бути причиною шлунково-кишкових інфекцій - дизентерії, сальмонельозу або ботулізму. А на шкірці плодів нерідко ховаються такі шкідливі бактерії, як хелікобактер пілорі, які можуть спровокувати навіть виразку.

«Будь-які ягоди, фрукти, овочі потрібно довго і ретельно мити, навіть ті, що виростили власними руками. Не кажучи вже про «магазинні» овочі і фрукти», - каже лікарка.

«Імпортні фрукти і овочі нерідко «прикрашають» воском і парафіном, щоб товар набував більш красивого і блискучого вигляду, - розповідає гастроентеролог і додає: «Для людського шлунку це, м'яко кажучи, зовсім непотрібні сполуки. Є сенс не просто гарненько промивати їх, але і злегка потерти м'якою щіточкою. Якщо ж заморські ласощі призначаються дітям, про всяк випадок замочіть попередньо плоди в холодній воді».

Дуже обережними треба бути і з цитрусовими. Особливо, не в сезон. Фахівці рекомендують ошпарити плоди окропом і лише потім промивати водою.

"Для ретельного промивання зелені, замочіть її в холодній воді у великій ємності, змінюючи воду два-три рази, щоб вся грязь осіла. Ретельно промивайте під проточною водою пазухи листя", - додала фахівець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.