Як на Волині садять ліс. ФОТО

Як на Волині садять ліс. ФОТО
У Рожищенському районі посадили 35 гектарів лісів.

Державне підприємство «Рожищеагроліс» завершило посадку лісових культур, - повідомили у прес-службі відомства.

Заключна акція із створення їх пройшла поблизу села Пожарки Рожищенського району. Лісівники з участю представників райдержадміністрації посадили тисячі сіянців на місці, де у роки Першої світової війни проходила лінія оборони.

А нещодавно після рубки головного користування, що пройшла тут, була підготовлена під посадку більш, як гектарна площа.

"Специфіка нашої роботи полягає у тому, що жоден лісівник ніколи не побачить кінцевих результатів своєї праці. Ми, зокрема, користуємося тими лісами, що створили для нас наші попередники... Тому нині слід думати про людей, які прийдуть нам на зміну, і збиратимуть врожай стиглої деревини через 80 — 100 років. Аби вони сказали про нас добре слово, цю площу заліснюємо якісним посадковим матеріалом за схемою: через рядок модрини — рядок ялини", — розповіла лісівник Наталія Проценко.

Прихований секрет такої посадки полягає у тому, що через п'ять-сім літ ялиночки можна буде «зняти» і відправити на новорічні базари, що дасть підприємству «швидкі» гроші. Водночас це створить сприятливіші умови для розвитку модрин. Які, до речі, дають прирости удвічі більші, ніж поширена на Волині сосна. І міцна деревина яких із гарною текстурою користується неабияким попитом на ринку…

"Цієї весни ми посадили 25 гектарів лісів на зрубах і ще 10 — на угіддях, що вийшли з сільськогосподарського обігу. Всього ж за останні роки площа лісовідновлення та лісорозведення, проведених нашими фахівцями, становить майже триста гектарів. Це по десять гектарів нових лісів на кожного працюючого", — розповів директор "Рожищеагролісу" Анатолій Ярмолюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого непишуть скільки у нас лісу пішло за бугор?
Відповісти