На Світязі спіймали браконьєра, який ловив рибу двома сітками. ФОТО

На Світязі спіймали браконьєра, який ловив рибу двома сітками. ФОТО
На території озеря Світязю поблизу села Світязь Шацького району рибоохоронний патруль зловив браконьєра, який ловив рибу двома сітками.

Про це інформує прес-служба Волинського рибоохоронного патруля.

Так, рейдова група викрила порушника, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – двома риболовецькими сітками. У сітках браконьєра знаходилась така кількість риби: лин – 5 екземплярів, окунь – 5 екземплярів, плітка – 3 екземпляри. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 2 250 гривень.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

«Закликаємо громадян не підтримувати браконьєрів, купуючи у них рибу, невідомого походження та невстановленої якості. Нагадуємо, що порушення згідно порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 гривень. Якщо ж такі дії вчинені щодо об’єктів, занесених до Червоної книги України, або таких, що перебували на території природно-заповідного фонду, то розмір штрафу сягає від 1 700 до 4 250 гривень», – повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.