Вимагають впорядкувати проблемне перехрестя проспекту Відродження і Загородньої

 Вимагають впорядкувати проблемне перехрестя проспекту Відродження і Загородньої
У Луцьку просять вирішити проблему перехрестя проспекту Відродження і вулиці Загородньої, створеної через відсутність пішохідного переходу та неправильно налаштований режим роботи світлофора.

Відповідну петицію сьогодні, 19 липня, зареєстрував Микола Гончарук.

За словами автора петиції, проблема перехрестя полягає у декількох моментах. Зокрема:

- відсутній пішохідний перехід;
- розміщення світлофора блокує виїзд машин з Загородньої наліво;
- додаткова секція світлофора не має жодної потреби, тільки ускладнює рух. "Вказуючи направо, секція працює разом з червоним світлом, зобов'язуючи надати перевагу іншому транспорту. При цьому зустрічний транспорт згідно з ПДР повинен уступити дорогу тим, хто їде в зустрічному напрямку, по стрілці направо. Виникає суперечлива ситуація, коли обидва напрямки мають дати дорогу зустрічним", - пише чоловік.

На його переконання, взагалі наявність світлофора в тому місці, без пішохідного переходу не має ніякої потреби.

"По Загородній щодня рухаються тисячі людей. Тротуари закінчуються впираючись в дорогу і нема переходу через Відродження. Найближчий перехід - 100м в сторону дитячої лікарні. Незручність в тому, що саме тут потік людей найбільший і люди не хочуть давати коло більше 200 метрів, йдуть прямо через дорогу. Це місце аварійно небезпечне. Не зрозуміло чому при такому плануванні вулиць та тротуарів тут нема переходу? Тому пропоную або створити додатково перехід, або перенести той, що знаходиться далі, на перехрестя. Людям має бути зручно, а благоустрій має створюватись в першу чергу для зручності та безпеки людей", - написав автор петиції.

Тож він просить розглянути доцільність розміщення світлофора в цьому місці або впорядкувати його режим так, щоб усунути вищевказані проблеми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
*При цьому зустрічний транспорт згідно з ПДР повинен уступити дорогу тим, хто їде в зустрічному напрямку, по стрілці направо.* - що це значить? І як воно вяжеться з п 16.9 ПДР
"Під час руху в напрямку стрілки, ввімкнутої в додатковій секції одночасно з жовтим або червоним сигналом світлофора, водій має дати дорогу транспортним засобам, що рухаються з інших напрямків.
Під час руху в напрямку стрілки зеленого кольору на таблиці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів, водій повинен зайняти крайню праву (ліву) смугу руху та дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що рухаються з інших напрямків."
Відповісти
Їзджу кожен день і підписуюсь під кожним словом, окрім світлофора. Мені наприклад на зовсім зрозуміло яке там має бути краще рішення. , А ось відсутність переходу це повний абсурд. Так було б добре побачити там більшьпродуману версію із світлофором для виїзд із завгородньої і нормальний перехід для пішоходів
Відповісти
Останні новини
Вимагають впорядкувати проблемне перехрестя проспекту Відродження і Загородньої
19 липень, 2019, 10:55