У Луцьку хочуть облаштувати екомийки

У Луцьку хочуть облаштувати екомийки
Сьогодні у Луцьку підвели підсумки марафону бізнес-ідей.

Конкурс тривав протягом року для комунальних підприємств «Автопарксервіс» та «Парки та сквери міста Луцька», ‒ повідомляють організатори.

«На відміну від усіх попередніх конкурсів бізнес-ідей, у конкурсі для комунальних підприємств хотілося б відзначити набагато вищий рівень підготовки тематичних проектних заявок. А це значить, що ми маємо вже сформований прошарок молодих людей, які мають чітке бачення покращення економічних процесів міста і можливих шляхів втілення цього бачення», ‒ резюмував Петро Лавринюк, Президент Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

«Нове дихання зелених територій» ‒ проект під такою назвою визнали кращим для КП «Парки та сквери міста Луцька». Проблематика, яку піднімає проект, ‒ встановлення меж парків та скверів та їх облагородження, залучення громади до покращення та управління парками і скверами.

Наразі у Луцьку є 2 території, які мають статус парків (парк імені Лесі Українки та парк 900-річчя Луцька), а також 42 території, які можуть розглядатися як сквери.

Кращим проектом для КП «Автопарксервіс було визнано проект «Впровадження елементів екологічної інфраструктури у місті Луцьку шляхом створення мережі екологічних мийок». За словами Олександра Кралюка, директора КП «Автопарксервіс», впровадження цього проекту мінімізуватиме хаотичне миття автомобілів в дворах та поблизу водойм і тим самим сприятиме покращенню загальної екологічної ситуації в місті та значно полегшить життя власникам автівок. Адже, щоб помити один автомобіль, затрачатиметься тільки 5 літрів чистої води, решта – рециркуляційна. Швидкість обслуговування на екомийках на порядок вища, ніж на звичайних, а вартість – наполовину менша. Облаштовувати екомийки планують у місцях скупчення та відстою автотранспорту.

Щоб розпочати підготовчі роботи за проектом чекають дозволу Луцької міської ради. У разі позитивного рішення перші екологічні мийки можна чекати за 4-5 місяців.

Марафон був оголошений Волинським Інститутом Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за програмою «Молодь міста – підприємствам міста» за сприяння Луцької міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть облаштувати екомийки
29 квітень, 2013, 17:24
Помер чоловік Тіни Кароль
29 квітень, 2013, 16:54