Лучани з Кривого Валу бояться ще одного обвалу стіни. ВІДЕО

Лучани з Кривого Валу бояться ще одного обвалу стіни. ВІДЕО
Мешканці луцького будинку на вулиці Кривий Вал переживають за своє здоров'я.

Два тижні тому на їхньому подвір'ї просто на дитячий майданчик упала частина підпірної стіни. Інша частина, заввишки чотири метри, загрозливо нависає, - йдеться в сюжеті НТН.

Нагадаємо, йдеться про стіну, яка розташована в центрі міста між будинкам на вулицях Кривий вал, 23 та Пушкіна, 7. Вона обвалилася 14 квітня.

Зсув потягнув і паркан, і металеві конструкції. Відтоді минуло два тижні, а будівельний мотлох і досі тут. Мало того - ЖКП навіть не подбало, щоб укріпити пошкоджений об'єкт.

Люди бідкаються: з дощами може завалитися й вона, втім комунальники не квапляться.



"Я говорю: до перших дощів. Зараз як дощі підуть, то може ще й та стіна обвалитися", - каже мешканець будинку Микола.

Доки чиновники з'ясовують, мур руйнується далі. Чоловік показує тріщини, котрих ще кілька днів тому не було. Каже: через них батьки змушені годинами пильнувати своїх малюків, щоб не побігли до стіни бавитися.

"Величезне побоювання, бо в свій час Луцьк пережив два землетруси магнітудою два бали. А раптом і завтра буде? Ніхто нічого не укріплює. Зверху стоїть гараж, який може посунутися. Стоїть стовп, який живить чотири будинки...", - зауважила мешканка будинку Тетяна Дацишина.

Чому обвалилася стіна - мешканці здогадуються. Люди кивають на сусідів угорі. Мовляв, ті самочинно позрізали дерева, навезли тонни ґрунту під автостоянку. Тож виник додатковий тиск. Утім у Департаменті житлового будівництва про це - анічичирк.

"Я сам інженер-будівельник, то моя думка така, по перше: ця зима мала багато циклів розморозки, а цегла не любить цього. А тим паче, вік стіни великий. Розчин вимився. А тут замерзає-розмерзається - ну, не витримала та стіна. А там, де тонко, там рветься", - висловив думку начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду міського департаменту ЖКГ Юрій Крась.

У будинку, біля якого двір став звалищем, мешкає вісім родин. Майже всі зверталися до чиновників, щоб вони якнайшвидше зупинили самочинне спорудження. Урядники відреагували аж через три роки, коли обвалилося.

"Дано вказівку департаменту ЖКГ замовити кошторисну документацію на капітальний ремонт цієї стіни. Після її виготовлення, проходження усіх необхідних експертиз, декларацій, будуть проведені роботи по відновленню", - додав чиновник.

А допоки гуляти дітворі на колись улюбленому майданчикові заборонено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани з Кривого Валу бояться ще одного обвалу стіни. ВІДЕО
30 квітень, 2013, 08:10