Ковельський військкомат можуть виселити

Ковельський військкомат можуть виселити
Договір оренди з Волинським обласним військовим комісаріатом на майно, яким користується Ковельський об’єднаний міський комісаріат, ніяк не може підписати Ковельський виконком.

Тяганина з документами продовжується вже три роки, ‒ пише Про Ковель.

Наразі місцеві військові займають приміщення загальною площею 964,64 кв.м. Зі слів начальника відділу Вікторії Васінович, вони направили до керівництва обласного військкомату декілька листів із роз’ясненнями щодо шляхів врегулювання орендних відносин, а також проекти договорів оренди, однак останні так і залишилися без розгляду.

А доки триває ця безрезультатна переписка, бюджет міста від Ковельського військкомату ще не отримував жодної копійки.

У відділі з управління майном комунальної власності кажуть, що обласний комісаріат категорично не погоджується з методикою розрахунку плати за оренду майна, що належить територіальній громаді міста, яка була затверджена рішенням міськради 26.12.2006 року. Вони стверджують, що 3 гривні за один метр квадратний – це занадто дорого, оскільки їм тоді доведеться щомісяця платити понад 2 тисячі 800 гривень.

Ковельські чиновники запропонували іншій стороні конфлікту один із шляхів, як можна владнати проблему: підписати договір оренди на тих умовах, що пропонуються, а далі звернутися до міської ради із заявою щодо звільнення від орендної плати займаних ними нежитлових приміщень, а депутати відповідний проект рішення розглянуть. Втім і цей варіант вирішення проблеми в Луцьку не був схвалений.

Наразі депутати міськради вже направили звернення до Міністра оборони України Павла Лебедєва в надії, що вище військове керівництво посприяє врегулюванню орендних відносин із Волинським обласним військовим комісаріатом. А в разі відмови щодо позитивного вирішення проблеми рада буде змушена поставити питання про виселення комісаріату з приміщень комунальної власності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.