Верховна Рада відповіла на волинську заяву щодо законопроекту, який «легалізує статеві збочення»

Верховна Рада відповіла на волинську заяву щодо законопроекту, який «легалізує статеві збочення»
У парламентському комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відповіли на звернення Волинської обласної ради.

Текст відповіді оприлюднено на сайті облради.

Нагадаємо, волинські обранці громади висловилися проти законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні", який, на їх думку, легалізує статеві збочення.

Зокрема, парламентарі пишуть, що під час обговорення законопроекту найбільшу дискусію членів комітету викликала пропозиція щодо доповнення статті 2 і Кодексу законів про працю України положенням, відповідно до якого в Україні забезпечується рівність трудових прав усіх громадян незалежно, також і від "сексуальної орієнтації".

"Зверталась увага, що така законодавча пропозиція не прийнятна для значної частини українського суспільства. До комітету за досить короткий відрізок часу з моменту внесення законопроекту вже надійшло понад 1000 звернень, в тому числі і колективних, в яких міститься вимога не ухвалювати проект 2342. Серед них і звернення найвищих церковних ієрархів України. І такі звернення продовжують надходити як в Комітет, так і на адресу керівництва парламенту.

Разом з тим, Комітет виходить з того, що всі громадяни рівні у своїх трудових правах, і будь-яка дискримінація в цій сфері є неприйнятною. Також Комітет усвідомлює, що невід'ємною складовою у трудових відносинах у різних сферах праці є обов'язок працівників дотримуватись етики професійної поведінки, норм суспільної моралі", - пишуть нардепи.

Зрештою, комітет рекомендував Верховній Раді підтримати закнопроект.

Водночас парламентарі запевнюють: представник комітету, який доповідатиме на пленарному засіданні під час розгляду законопроекту, поінформує народних депутатів України щодо листів з цього питання, що надходять комітету.

"У разі прийняття проекту Закону... у першому читанні, комітет створить робочу групу для його ґрунтовного опрацювання при підготовці до розгляду у другому читанні з метою максимального урахування всіх позицій, що існують в суспільстві", - пише у відповідь на звернення Волиньради голова комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підараси легалізовують педарасів
Відповісти
Підараси крадуть у вас гроші, не платять зарплат, їздять на дорогих авто і цькують гоміків, що не мають ніц. І при цьому - виставляють себе за хероїв. А народ, наминаючи шашлик сердобольно молиться і йде до батюшок, і каже - содоміти вони і усе... Не дамо їм життя в Україні! Нехай здохнуть а ми їх по християнськи штрикнемо ножем. чи цеглину на голові їхній розіб`ємо. Лицеміри й популісти сидять у радах. Один Ляшко - чмошний під...с але має сміливість не городити фігні проти пі....в, що не мають мандатів і хочуть відсвяткувати 1 травня гей парадом.
Не чіпайте хворих геїв, їм і так погано в Україні живеться.
Відповісти
Останні новини
Верховна Рада відповіла на волинську заяву щодо законопроекту, який «легалізує статеві збочення»
30 квітень, 2013, 15:45