«Підозри були давно»: у луцькій спілці атовців прокоментували інцидент з хабарем у мерії

«Підозри були давно»: у луцькій спілці атовців прокоментували інцидент з хабарем у мерії
Голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський прокоментував ситуацію щодо посадовиці департаменту житлово-комунального господарства міської ради, яку у понеділок, 22 липня, викрили на вимаганні та отриманні хабара від атовця.

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost Олег Кобилинський зауважив, що знає посадовицю особисто, оскільки є членом житлової комісії.

«Випадок дійсно ганебний і не розумію, як в таких людей повертається язик вимагати гроші в атовців, які захищали Батьківщину. При чому за те, на що і так вони мають право.

Насправді підозри були давно, адже надто багато атовців з інших районів приписується в Луцьку, щоб отримати тут житло або по компенсації, або скористатися однією з місцевих програм. Це ненормальний стан справ», - висловився Кобилинський.

За його словами, атовці відчували, що механізм отримання житла не є повністю прозорим саме через те, що у відповідальних за його втілення структурах міськради є хтось, хто пропонує «порішати». Тож, запевняє Кобилинський, рано чи пізно це повинно було вийти назовні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ганебна ситуація», – Пустовіт про посадовицю Луцькради, яка взяла в атовця 1000 доларів хабара

«Спостерігаючи останнім часом за тим як затримують хабарників серед посадовців місцевих рад, чиновників, митників, я радію, що країна змінюється. Ще б дуже хотілося, щоб цих людей не просто посварили, оштрафували, а дійсно посадили надовго... Тільки так ми змінимо цю звичку «Порішати».

Атовці – це нова категорія населення, яка має посилене відчуття справедливості. Яка не буде мовчати, якій тяжко спостерігати за тим, що відбувається у чиновницьких кабінетах і що бюрократію пропонують вирішити через хабарі. Думаю, якби побільше ветеранів було у провладних кабінетах, наша країна б швидше змінювалася в кращу сторону», - резюмував голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині.

Нагадаємо, 22 липня стало відомо, що посадовиця департаменту ЖКГ Луцькради вимагала та одержала неправомірну вигоду в розмірі 1 000 доларів США від учасника АТО за сприяння в отриманні компенсації на житло. Згодом стало відомо, що це був лише перший транш повної суми хабара – 2 тисяч доларів.

Наразі у ЗМІ повідомили ім’я посадовиці. Це – спеціаліст відділу реєстру житлового фонду департаменту ЖКГ Луцької міськради Жанна Ковальчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жанна Ковальчук - допомогла багатьом людям яки пройшли АТО. Вона чесна людина.
А ці гроші були на лікування дітей атовців.
Відповісти
То можливо треба змінити правила в програмі, а то придумали якусь фігню дуже слизьку, що черга формується відповідно до дати коли хтось став на загал ний облік.
Відповісти
Треба зробити щоб черга формувалася відповідно до дати набуття статусу учасника бойових дій і так буде справедливо!!!
Відповісти
Це так класно - ділити на своїх і чужих. Якщо в дитини загинув тато, а дитина приписана в селі, то їй не треба ні жити, ні їсти.
Відповісти
І додати до правил що не тільки приписка в м. Луцьк, а і місце народження м. Луцьк. Бо виявляється що не всі учасники АТО дуже совісні люди!!!
Все було б дуже чітко: дата набуття статусу УБД, приписка і місце проживання м. Луцьк. І не має можливості вимагати хабарі, а то надіятися на чесність чиновників дуже велика необачність. І всі лучанини УБД були б задоволені такою формулою))
Відповісти
Чого ж ті атовці гроші дають, якщо вони такі чесні. Чесні дляя себе, а хто там далі стоїть в черзі їм всерівно. Отримують мільйонні компенсації за які можна було б дві квартири купити, але ні. Самі відбирають у своїх же...
Відповісти
Якщо в дитини загинув тато і дитина приписана в селі то треба і жити і їсти і село піднімати
Відповісти
Блін... В 2015р. Отримав статус УБД, в 2016 став на чергу по програмі 50/50.
Коли ставав на чергу був під +- 50 номером. Враховуючи що кожного року програмою користуються 20-25 учасників АТО і виявляється що в 2019 я під номером +-75. Як чудово ЖАННА Ковальчук працює!! Слуга народу!!!
Напишіть хоч хтось в коментарях її адресу))
Відповісти
Останні новини
«Підозри були давно»: у луцькій спілці атовців прокоментували інцидент з хабарем у мерії
24 липень, 2019, 10:49