У Луцьку міліціонер «залучив» до справи мертвих понятих

У Луцьку міліціонер «залучив» до справи мертвих понятих
Правоохоронець, розслідуючи крадіжку, підробив документи.

Прокуратура міста Луцька виявила порушення закону з боку міліціонера. У ході судового розгляду кримінальної справи щодо волинянина, який досудовим слідством обвинувачувався у вчиненні багатьох крадіжок, було виявлено значні порушення закону, допущені слідчим, у провадженні якого була ця кримінальна справа, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Луцька.

Правоохоронець, розслідуючи кримінальну справу, діяв усупереч інтересам служби, аби збільшити показник направлених з обвинувальними висновками карних справ до суду. Міліціонер під час досудового слідства навіть не виїздив на місце крадіжки, а підробив у своєму робочому кабінеті підписи в офіційному документі. Склав завідомо неправдивий протокол про відтворення обставин та подій, бо вніс відомості про присутність на слідчих діях мертвих понятих.

«У результаті таких умисних дій слідчий дискредитував працівників органів внутрішніх справ, підірвав авторитет державного правоохоронного органу – УМВС України у Волинській області», ‒ йдеться в повідомленні правоохоронців.

Згідно з вироком Луцького міськрайонного суду, колишній слідчий Луцького міськвідділу міліції засуджений до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах України на строк три роки. Через дискредитацію силового відомства суд позбавив його спеціального звання ‒ старший лейтенант міліції.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив його від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового злочину, не виїде на постійне місце проживання за кордон без дозволу кримінально-виконавчої інспекції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мертвих понятих в прямому значенні, чи переносному, га? Як це розуміти? Мається на увазі вираз "мертвий" - в значенні не існуючий, чи мертвий - в значенні не живий? Хто це у нас такий грамотний, "залучив" у лапках, а мертвих понятих не треба?
Відповісти
Хай всі спраив перевірять і тоді буде видно. І цікаво як вони так знайшли, чи треба було когось знайти?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку міліціонер «залучив» до справи мертвих понятих
30 квітень, 2013, 16:37