Чому волиняни будують будинки з бруса*

Чому волиняни будують будинки з бруса*
Перш ніж почати будівництво, необхідно вибрати оптимальний матеріал. Він повинен бути якісним, надійним і довговічним. Крім цього, від вибору матеріалу залежить ціна і проектні можливості майбутнього будинку.

Експерти з будівельної компанії КЕДР-хаус кажуть, що під перераховані критерії ідеально підходить брус. Він виготовляється з різних порід дерев – сосна, ялина, модрина. Рідше використовуються дуб, осика або береза. Від обраної породи і техніки її обробки буде формуватися вартість будівництва, а також архітектурні можливості, які людина хочете реалізувати.

Переваги дерев’яного будинку

Багаторічна практика зведення будинків від КЕДР-хаус показує, що дерев'яний брус має ряд незаперечних переваг над іншими будівельними матеріалами. Серед них можна виділити такі:

1. Для будівництва дерев’яного будинку не потрібно наймати важкопідйомну техніку та колотити розчин. Це значно економить час та гроші. Звести такий дім можна за лічені тижні.

2. Деревина має низьку теплопровідність. Завдяки цьому взимку легко підтримувати оптимальну температуру тепла, а влітку в будинку зберігається приємна прохолода.

3. Будинки з брусу екологічні. Дерево є природнім матеріалом, який не виділяє токсинів навіть при довгостроковому впливі високих температур.

4. Чистота. Завдяки повітряному простору між брусами забезпечується природна вентиляція, що дозволяє вберегти приміщення від появи грибків, вогкості та цвілі.

5. Відсутня потреба оздоблювати стіни. Брус, особливо якщо він новий, має естетичний вигляд. Все, що вам залишається, це просто прикрасити стіни картинами чи іншими предметами інтер’єру.

Міфи про будинки з брусу

Дерево в народі вважається універсальним, але не довговічним матеріалом. Через це багато людей бачить в будинках з брусу певні ризики. Спеціалісти КЕДР-хаус переконують, що при використанні якісних матеріалів вони зникають.

Зокрема, є міф про короткий срок служби дерев’яних будинків. З точки зору природи це правда. Але виробники брусу подбали про це і піддають деревину спеціальній обробці, яка значно подовжує срок служби. Дотримуючись технології будівництва можна бути впевненим, що споруда простоїть не менше століття. А регулярний догляд і обслуговування дерев'яного дому збільшать цей термін удвічі.

Другий міф – відсутність пожежної безпеки. Він найбільше лякає потенційних покупців. Ця проблема також вирішується технологіями обробки деревини. Крім того, професійний підхід до проектування, облік пожежних норм, правильне розміщення теплового обладнання і електричної проводки послужать стовідсотковою гарантією захисту будівлі від пожежі.

Мінуси дерев’яного будинку

При цьому, деякі мінуси технологічно поки не вдалось перемогти. Для більшості людей ці моменти терпимі, але про них все одно варто сказати:

1. Погана звукоізоляція. У дерев'яному домі звуки можуть вести себе зовсім по-різному. Найчастіше доводиться стикатися з явищем, коли вони не просто не гасяться стінами, а збагачуються новими обертонами і шумами. Наскільки це погано – питання індивідуальне. Але любителів тиші звуки завивання вітру або телевізора у сусідній кімнаті може дратувати.

2. Провода на стінах. Проектування дерев’яних будинків передбачає, що провода не можна сховати в стіну. Єдине, чим їх можна приховати, – це адаптований під інтер’єр короб. Тим не менш, вибагливому оку це все одно буде заважати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.