На освіту Володимира-Волинського теж не вистачає грошей

На освіту Володимира-Волинського теж не вистачає грошей
На повноцінне фінансування установ освіти і закладів охорони здоров’я Володимира-Волинського не вистачає 19 мільйонів 900 тисяч гривень.

Про це повідомляє Волинська ОДТРК.

Вихід із ситуації міський голова Петро Саганюк бачить в ощадливому використанні бюджетних коштів та оптимізації штатних працівників.

«По лікарні там деякі перестановки зробили. В нас було 6 заступників – зараз залишили три. Подивилися, де є лишні люди, – підскоротили», – розповів він.

Із бюджетом 2011 року Володимиру-Волинському впоратися не вдалося. Суттєвий недобір з податку на землю до міської казни – у пасиві місцевого цукрового заводу.

«Ми хотіли, щоб цей завод, який сьогодні визнаний банкрутом, отримає нового керівника, і цей керівник буде більш законослухняний і буде сплачувати в місцевий бюджет. Якби в нас цукровий завод заплатив свої борги, у нас би ніяких проблем із бюджетом не було. Це майже 3 мільйони і майже 10 мільйонів в Пенсійний фонд», – зазначив Саганюк.

Володимир-Волинський цукровий завод з потужністю переробки 25 тисяч центнерів буряків на добу було здано в експлуатацію у грудні 1960 року.

А у серпні 2011 року Господарський суд Волинської області, за заявою ВАТ «Володимир-цукор», порушив справу про банкрутство цього заводу.

Нагадаємо, луцькі садочки і школи через нестачу коштів поставили перед фактом необхідності зменшити свої витрати мало не наполовину.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стаття про Володимир, а на картинці російські рублі. Чи редакція ВолиньPost просуває "Русскій мір"?
Відповісти
Останні новини
На освіту Володимира-Волинського теж не вистачає грошей
27 січень, 2012, 17:26