У Туреччині першотравневу демонстрацію розігнали з водометів. ВІДЕО

У Туреччині першотравневу демонстрацію розігнали з водометів. ВІДЕО
Незважаючи на заборону мітингів у Стамбулі 1 травня, профспілки та активісти все одно зібралися в центрі столиці, в результаті чого між демонстрантами і поліцією відбулися сутички.

Не менше чотирьох осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості під час розгону демонстрації, ‒ пише Дзеркало тижня.

Незважаючи на заборону влади, тисячі робітників, профспілкових і лівих активістів, анархістів і співчуваючих їм людей прийшли в центральний район Шишли до площі Таксим, де мали намір провести мітинг.

Поліцейські зажадали, щоб люди розійшлися, а коли цього не сталося, пустили в хід кийки, сльозогінний газ і водомети. Це, однак, не зламало опору демонстрантів: бійки з поліцією перемістилися в провулки та алеї Шишли.

Центр міста наповнився щільною завісою сльозогінного газу, загнавши місцевих жителів і туристів у приміщення. Демонстранти, тим не менш, не припиняли спроб зібратися разом і прорватися на площу.

За заявами влади, збір демонстрантів на площі Таксим був незаконним, оскільки місцева мерія заздалегідь оголосила про закриття доступу на неї. Керівництво міста пояснило своє рішення «міркуваннями безпеки»: на площі ведуться ремонтно-відновлювальні роботи.

Нагадаємо, в середу, 1 травня, в 142 країнах і територіях світу відзначається День праці. У деяких країнах Першотравень відзначається в інший час ‒ до них належать, наприклад, США і Японія. У понад 80 державах День праці не відзначається.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І правильно зробили.
А то всюди рулить Росія та комуністи.
Ті комуністі тільки збурюють людей.
Теж придумали свято !!!
Відповісти
Ну то ж не свято Жовтневої революції, чого до комуністів докопались?! Це в багатьох країнах відмічають! Історію вчить!:)
Відповісти
так їх дядя Савка, так їх !!
Відповісти
Ну тут можна зрозуміти в дечому владу,адже, в Стамбулі туристів буде зі всього світу безліч..., особливо, з країн Європи, Цн.-Сх. Європи,в тому числі і з України.
Відповісти
Останні новини
У Туреччині першотравневу демонстрацію розігнали з водометів. ВІДЕО
01 травень, 2013, 15:54