Луцький «Кораблик» відсвяткував 19-й день народження. ФОТО

Луцький «Кораблик» відсвяткував 19-й день народження. ФОТО
Пивний клуб «Оболонь», знаний у народі як «Кораблик», нещодавно відсвяткував свій 19-й день народження.

Привітати гостей і працівників уже культового для Луцька закладу 27 квітня приїхав драйвовий гурт з Івано-Франківська «Перкалаба». На святковій вечірці було, як завше, багато цікавих і веселих розваг.

«Кораблик» – місце, де проводить свій вільний час ціла купа людей, але далеко не всі знають, як, коли і хто заснував заклад, який нині претендує на право називатися такою собі розважальною візитівкою Луцька.

Як розповів власник закладу Леонід Цимбалюк, офіційним днем народженням пивного клубу «Оболонь» вважається 24 квітня 1994 року. Саме тоді на вулиці Коперника в центрі Луцька він відкрив невеличкий магазинчик, у якому продавали напої виробництва торгової марки «Оболонь».

«Спочатку це був кіоск. Вже згодом ми орендували невеличку кімнату, зробили магазин напоїв «Оболонь». Хтось невідомий поставив поряд дерев’яний столик. І цей столик став збирати людей. Там часто хтось сидів. Ми доставили ще кілька столиків. Згодом ще доставили. І зрозуміли, що треба рухатися далі. І так метр за метром рік за роком ми створювали те, що сьогодні називається пивним клубом «Оболонь». Це йшло просто від душі, від серця. Ніхто ж не думав, що тут колись буде такий заклад», – пригадує він.

Сам Леонід Цимбалюк родом із Цумані. Все життя у торгівлі. На роботі буває щодня, знає поіменно усіх своїх працівників. А їх у «Кораблику» близько 50.

Може, комусь не віриться, але люди тут працюють роками і не звільняються, хоча робота офіціанта, скажімо, вважається такою собі тимчасовою.

«Люди у нас працюють по десять років. Є навіть подружні пари. Тих, хто відпрацював 10 років, відправляємо за кошт закладу на відпочинок у Єгипет. А таких у нас вже було чимало. Головне правило – гарне ставлення до людей і вчасна зарплатня. Ми ж навіть у найважчі часи не затримували зарплати. Це моя принципова позиція», – переконує Леонід Цимбалюк.

Особливість закладу – його музична складова. А вона тут українська, а точніше проукраїнська. Арт-концепція «Кораблика» – підтримка україномовного музичного продукту й українських виконавців. Навіть дуже якісну й фірмову російську музику тут можна почути вкрай рідко. Краще менш якісне україномовне, аніж суперове російськомовне – таким принципом тут керуються.

З 2000-го року у клубі почали регулярно відбуватися тематичні вечірки й концерти гуртів з усієї України і не тільки. Ямайський Новий рік, Свято великого бодуна, Хеловін, «Фурасимід-шоу», танцювальні майстер-класи, вечори патріотичної пісні, камеді-шоу «Штурвал», святкування Дня Валентина – усе це вже традиційні заходи «Кораблика».
Ось перелік 130 гуртів, які були у гостях в «Кораблику». Деякі неодноразово. Бували тут не лише українські музики, а й гурти із Канади, Швеції, Франції, Німеччини, Чехії, Польщі, Білорусі, Росії...
Ось перелік 130 гуртів, які були у гостях в «Кораблику». Деякі неодноразово. Бували тут не лише українські музики, а й гурти із Канади, Швеції, Франції, Німеччини, Чехії, Польщі, Білорусі, Росії...

«Просто продавати пиво нецікаво. Це треба робити зі змістом. Щоб людям було цікаво і весело. Концерти і вечірки – це тільки іміджева робота. Закладу це невигідно. Але нам цікаво це, бо приходить молодь. Збираються люди, які це розуміють, які люблять українське. Я вважаю за свій громадянський обов’язок підтримувати українську культуру. Дуже хочу, аби українці навчилися поважати своє», – зазначає власник закладу.

А через морський інтер’єр і макет корабля, що розташований у центрі закладу, люди самі вже давно перейменували пивний клуб «Оболонь» у «Кораблик». На думку Леоніда Цимбалюка, якщо його заклад аж так полюбився люду, значить тут є душа.

Фотозвіт зі святкування 19-річчя «Кораблика», опублікований на офіційному сайті клубу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що в "Кораблику" вже можна ПАЛИТИ? З святом!
Відповісти
А на одном из фото то что там Лазорко "зависал"?:) Ну 19 лет... но это не 20, 25, 30... это уже не серьезно такие отмечать "юбилеи" и пиариться!
Відповісти
треба себе засвічувати перед публікою. дивись скоро і мером стане.
Відповісти
ну зависал, ну так что он не человек, такой же как и мы с вами, да и какая разница сколько тебе лет, убожеское мышление, да и барешник он правельный выбрал, не в "золоте" не еще где-то в "мажорненьком" месте, а в старом добром Кораблике!
Відповісти
Матросы и матросихи

Все забыто у корыта в упоении жратвы.
Ест со смаком. Тусклым лаком покрываются глаза.
Мысли (скисли)! Тихо бродят над кусочком осетра,
Над икоркой и под коркой сладострастных кулебяк...
Прорва! Яма! Вся программа прет отрыжкой из нутра.
«Жить счастливо - блин и пиво,
Остальное все пустяк
Відповісти
Вітання "Оболоні" від перших відвідувачів, 10-й "Б" клас 4 школи зразку 1994 року з ностальгією згадує маленьку кімнатку, де спочатку просто купували, а потім і куштували пиво.
Відповісти
сашко любить бухнуть це вних сімейне
Відповісти
ВМІЄ ПРАЦЮВАТИ ВМІЄ І ВІДПОЧИВАТИ, на відміну від тебе, він не "бухав", а гарно проводив час, взагалі було весело.
Відповісти
Лазорко ближче до народу, молодець, так тримати, а пи$дять то тільки - знедолені зазрівники з убогим полішуцьким мисленням.
Відповісти
Так багато "голубариків" в Кораблику...
Відповісти
Останні новини
Луцький «Кораблик» відсвяткував 19-й день народження. ФОТО
02 травень, 2013, 13:20