Розповіли, на що витрачають гроші, які збирають при в’їзді в Шацький національний парк

Розповіли, на що витрачають гроші, які збирають при в’їзді в Шацький національний парк
Гроші, які оплачують люди за в’їзд на територію Шацького національного природного парку йдуть на обслуговування його території, зокрема - на вивіз сміття.

Про це "Віснику" розповіла директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька.

«Постійно йде дискусія, куди ті кошти йдуть. Гроші приходять нам на рахунок. В 2018 році ми за сезон, себто за три місяці, зібрали 650 тисяч гривень. Це величезна територія, і оскільки ми є її власником, відповідно, повинні її обслуговувати. І влада, і місцеве населення, абсолютно осунулися від того, аби вивозити сміття.

Так, в селі Світязь наша установа заключила договір з комунальним підприємством щодо вивозу та складування твердих побутових відходів. В минулому році із зібраних коштів 370 тисяч пішло за вивіз і складування сміття. Це просто непідйомна для нас сума, якби ми не мали можливості брати цю плату при в’їзді», - розповіла Марія Христецька .

Окрім цього, вона додає, 60 тисяч гривень заплатили за встановлення і обслуговування біотуалетів. І оскільки установа є неприбутковою, а держава покриває лише витрати на зарплати, всю роботу і всю господарську діяльність парк здійснює за свої кошти. Гроші тут заробляють, як за в’їзд на територію, так і за реалізацію риболовних квитків, за наметові містечка, бази відпочинку і також за вибіркові санітарні рубки дерев та за послуги з екскурсій.

Зауважимо, за в’їзд легкового авто потрібно оплатити 25 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По закінченню відпочинкового сезону обов'язково провести фінансовий аудит, заслухати звіт дирекції державного заповідника, за результатами прийняти відповідне рішення, з результатами ознайомити громадськість !
Відповісти
" Це величезна територія, і оскільки ми є її власником ... " . А може перед тим, як говорити, пані діректрісо, вартувало би вивчити норми земельного, лісового та екологічного законодавстваі та і ЗУ "Про місцеве самоврядування ..." простудіювати. Я можу собі уявити, шо у вас в хаті робиться, якщо з такими знаннями і хазяйновитістю національний парк розвиваєте, або, не дай бог, Україну будуєте !
Відповісти
Останні новини
Розповіли, на що витрачають гроші, які збирають при в’їзді в Шацький національний парк
30 липень, 2019, 18:35