Хресна дорога у Луцьку. ФОТО

Хресна дорога у Луцьку. ФОТО
У Страсну п’ятницю, 3 травня, у Луцьку православні віруючі на чолі з духовенством Волинської єпархії УПЦ КП вшанували пам’ять про Ісуса Христа та його страждання, пройшовши містом хресним ходом.

Загальноміський Страсний хресний хід відбувся вже традиційно напередодні Великодня. Його очолив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

Хід стартував близько опівдня від Хрестовоздвиженської церкви: люди пройшли вулицею Лесі Українки до Свято-Троїцького кафедрального собору.

За традицією хресний хід зупинявся 12 разів: читали святе писання та згадували останні дні земного життя Ісуса Христа. Перша та остання зупинки – у храмах.

Хід є своєрідним символічним відображенням шляху Ісуса Христа, який ніс свій хрест на Голгофу перед розп’яттям. Учасники ходу також несли дерев’яний хрест.

До хресного ходу віруючих долучалися перехожі, а працівники крамниць на вулиці Лесі Українки виходили з приміщень. Священники кропили людей та збирали пожертвування.

Хресний хід є загальноміським. Учасники молилися за об’єднання українського православ’я, припинення у світі кровопролиття, ворожнечі, за Боже благословення для України й Волинського краю, українську владу, лучан, за здоров’я хворих, успіх у бізнесі, за українських воїнів, подорожніх, ув’язнених і тих, хто за межами України.

По закінченні ходу у Свято-Троїцькому Соборі відслужили вечірню службу з винесенням Плащаниці, яка символізує тіло мертвого Ісуса Христа.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
передостання фотка крута
Відповісти
природою передбачено інстинкт самовиживання, яки підказує, що треба обєднуватись, тоді виникають вожді і правила.більшість правил захищають владу вождя. це однаково у тварин і людей.
навіть гопніки гуртуються у стада.
тому це природньо і не образливо.
Відповісти
так, але тут я мав на увазі відсутність інтелекту, що також є добре для виживання. Адже якщо розібратися, то інтелект аж ніяк не сприяє виживанню виду. Людина єдина тварина що має інтелект і подивіться куди він нас завів. Нас вже більше 7 млрд., екосистема в повній жопі, ліси вирубуються нещадно, нафта горить мільйонами тон щодня. З такими темпами нам не довго лишилося. А от взяти віруси, бактерії. В них немає інтелекту але це не завадило їм виживати, ні, навіть процвітати мільярди років. Напевно ці зомбі, хоч не свідомо, але притримуються такого ж принципу :)))))
Відповісти
Знову мене крутить, бо Страсна П’ятниця.
Відповісти
чому крутить? Сьогодні цього жида розпяли, церковні дзвони не дзвонять, служба не правиться. Один день в рік такий позитив :))))

А до речі, багато з вас сьогодні не їдять? Чи є такі взагалі?
Відповісти
Ой боженьки! а я сьогодні обжерся як ніколи, з різдва в себе не пхав стільки мясного. Що ж тепіра буде? Боюся спать лягати, а то прийде ісусик чи сам Сатана і накажуть мене, грішника такого.
Відповісти
всьо. в ад!!! ииии :)))
Відповісти
дзвони дзвонять і служба служиться
Відповісти
а нізя.
Відповісти
ти знову юродствуєш?А відносно стада то ти не далеко втік!
Відповісти
хаха :))). Ти спочатку піди прочитай що таке юродство невежа. Втік на парсек в порівнянні з тобою. :))
Відповісти
ніколи не кажу тих речей про які не знаю! А ти молодець свою марку тримаєш!Тільки якщо можна ненормативну лексику прибери і буде тобі "юродивий"
Відповісти
ненормативну лексику?
Відповісти
Правильно - невіглас.

Невежа, що це за слово?
Відповісти
якісь і фото цікаві!)
Відповісти
Імпровізація вистави стародавнього жидівського міфу…
Показовий виступ маніпуляції свідомості мас, як один із основних складових проекту глобального «порабощения» людства,на благо касти рабовласників, всюдисущого «мирового правительства» - «Комітету 300» ,як узагальненого ідола усіх релігій світу…
Звичайно істинний творець всього сущого «Вищий розум» в цю категорію не входить,так як є основним ворогом в реалізації планів «порабощения»,навмисно вигаданими паразитуючими, самопроголошеними правителями- самозванцями…
Це один із факторів,який насправді гальмує еволюцію цивілізації та духовно інтелектуальний розвиток людства, і віддаляє його від первісно закладеної природної суті….
Скільки тисячоліть поспіль,людству невмисно та наполегливо нав’язують БРЕХНЮ,як ПРАВДУ…
Варто тільки ознайомитися із такою суперечливою статистикою:
«Среди учёных верующих всего ничего 7%
Зато среди заключённых их более 90%.»
a-theism com/2011/11/blog-post_06.html
Заговор правит миром http://blog.a-theism.com/2013/05/blog-post.html
А фото і справді дуже вдалі та яскраво ілюструють всю цю театрально зіграну імпровізацію міфу…Увесь цей церковний театр,ніщо інше,як попівське лицедійство..



Літургійне дійство. З прийняттям християнства Київська Русь перейняла й елементи так званого церковного театру. 3.10. Зародки театру: ігри та обряди, скоморохи, літургійне ...
Найпоширенішою формою рядження у східних слов'ян було ходіння з ..... "театр" і "видовище" вживалися слова "игрище", "позорище", "видение". Цікаво, що в сербській та хорватській мовах слово "позориште" і нині означає "театр".

Відповісти
І де тільки такі мудрі беруться?А чого ти всі інші дні мовчиш?
Відповісти
Люди не корміть троля!
Він такими підлими коментарями просто хоче привернути до себе увагу.
Судячи із його злобності, можна зробити висновок що у нього проблеми із самореалізацією, або іншого характеру.
Відповісти
Звичайно краще сходити до отих «духовних отців» попів,які певно у своїх проповідях та настановах повчають ось таких віруючих прихожан,як спостерігач,ображати інших такими вигаданими сектою сатанистів словами,як « тролль»)))
І куди вже краще «накормити» своєю фінансовою підтримкою, отих бутафорських «духовних» служителів,які і самі живуть в такому неземному «добрі» на планеті земля,що і ніякому небесному раю не снилось)))
Відповісти
де ви злобу бачите, підлість??
Відповісти
Май трохи віри в душі і поваги до інших, а свої висновки роби мовчки і не в такій формі, і не в такий час. Віра спасає людей, а не дикі висказування. Дуже неприємно читати Твої коменти, і мені тебе шкода, бо вічність покаже хто правий.
Відповісти
нініні, де є віра там немає розуму. Поважати вас?? За що?? Якщо я матиму глибоку віру яка буде дозволяти мені, наприклад, знущатися над тваринами, чи гвалтувати дітей, ви будете мене поважати? Так що це ви мовчки сповідуйте свій брєд в церквах а не на проїзджій частині. Майте повагу до водіїв. Але ніц. Так і вас немає за що поважати. Віра осліпляє людей. Вона пянить. Так само можна сказати що алкаш більш щасливіший, але ж ви розумієте що це не так?! Не читайте, ідіть краще помоліться поки за вами сатана не прийшов :))))).
А мені вас не шкода. Рабів не шкода. Бажаю вам зняти рожеві окуляри.
А вічність вам уже показала де ви були до народження? ну і як там? :))))
Відповісти
вони мають таке ж право ходити в церкву як хтось "не ходити".
тому спір не вийде аж ніяк... та і бік науки зайняла якась школота зі словниковим запасом блокбастера.
...і чому недорозвинених сирунів(недотролів) завжди палять такі паразити як "ииии" чи "гигиги"
Відповісти
Останні новини
Хресна дорога у Луцьку. ФОТО
03 травень, 2013, 14:43
На «Ягодині» ‒ черги
03 травень, 2013, 14:20