Волинські депутати розповіли, яку люблять паску

Волинські депутати розповіли, яку люблять паску
Прилавки ринків та магазинів вщент заповнені різноманітними за формами і, відповідно, ціною, випеченими пасками. І слід зауважити, попит на них таки є.

Однак, як розповіли волинські депутати, традиціям вони не зраджують, а паски у них до свята – тільки власного приготування, ‒ пише Під прицілом.

Приміром, депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова розповіла, що Великдень для неї – свято родинне. І оскільки її донька живе разом з своєю сімʼєю теж в Луцьку, то на святкування вони збираються сімʼями.

«Паску я ніколи не купую. Цього року, як власне і того, пектиму її разом з онучкою, якій 4,5 роки. Рецепт отримала від покійної свекрухи, завжди ним користуюся і він мене ще жодного разу не підводив», ‒ зізналася вона.

Як висловився про свою дружину депутат Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, вона є справжньою господинею і завжди сама готує паску.

«На святкування Великодня разом з сімʼєю їду в своє рідне село Домашів Ківерцівського району. Там я народився, там же я був ініціатором і фундатором будівництва церкви, де власне, буде проходити святкова служба. А на другий день свята мої діти приїдуть до мене. У мене 3 дочки, 3 зяті, 5 внуків і 1 онучка, – от така велика родина», ‒ розповів він.

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов святкувати Великдень разом із родиною теж збирається в мами, в селі Тростянка Рожищенського району. Тож паски його родина не купує. Каже, його мама професійний кухар-кондитер, тож на свято вона готує різні види святкових хлібців – від звичайних до сирних.

Сергій Григоренко – депутат Луцької міської ради, розповів, що відзначати Великдень цього року збирається у родичів в селі на Рівненщині, де традиційно паску випікають за особливим рецептом. Не визнає куплених пасок і депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

«Завжди святковий хліб пече моя мама – Галина Миколаївна», ‒ наголосив він.

Народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів традиційно відзначає свято Воскресіння Господнього Сина в мами в селі на Львівщині. Відповідно – вона ж готує паски, тож купувати їх народному депутатові також не доводиться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Апазіційний піар!:)))
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати розповіли, яку люблять паску
03 травень, 2013, 17:47