На Волині зареєстрована перша жертва січневих морозів

На Волині зареєстрована перша жертва січневих морозів
Через різке похолодання та міцні морози на Волині чоловік потрапив до лікарні з обмороженням рук.

Про це інформує Центр пропаганди обласного УМНС.

28 січня до Горохівської районної лікарні госпіталізували 59-річного мешканця села Перванче. У чоловіка обморожені руки. Діагноз лікарів – обмороження II-III ступеня.

На думку рятувальників обласного управління МНС, зареєстрований випадок – елементарна безпечність людини, яка знехтувала простими правилами безпеки.

«Управління МНС області застерігає: за умови низьких температур намагайтеся звести до мінімуму перебування на вулиці та не виводьте туди дітей. Подбайте про калорійне харчування зі збільшенням споживання вітамінів А та Д, а також про теплий та зручний одяг. Особливу увагу приділіть захисту носа, вух та щік», - закликають рятувальники.

Особливо звертають увагу на заборону вживання алкоголю. МНСники просять краян утриматися від застіль бодай на час міцних морозів. Адже на морозі дія алкоголю сприяє розширенню судин, що призводить до втрати тепла та швидкого замерзання. Заодно, рятувальники закликають волинян пригадати минулі роки, коли через надмірну пиятику на морозі замерзли на смерть близько десятка волинян. Про обмороження та ампутацію – годі й говорити.

До слова, як повідомляє прес-служба МНС України, лише в Донецькій області за кілька останніх днів через міцні морози загинули від переохолодження 25 людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині зареєстрована перша жертва січневих морозів
28 січень, 2012, 11:37