Ділянка траси Київ-Чоп сповзає на село. ФОТО. ВІДЕО

Ділянка траси Київ-Чоп сповзає на село. ФОТО. ВІДЕО
У Рівненській області руйнується ділянка міжнародної траси Київ-Чоп.

"Уздовж дороги перед Рівним осунулася частина узбіччя. Добрих 25-30 метрів сповзло до низу разом із бордюрами. Спершу не збагнув, що сталося. На пів-смуги за рухом викладені бетонні блоки. Стоїть обмеження швидкості до 50 км за годину. Під'їжджаю, а там прірва! Ось тобі, друже, й міжнародна траса європейського рівня!", - цитує львів'янина Андрія Плавуна Газета.ua.

Він разом із родиною повертається з гостин у рідні в столиці. Чоловік зупинився дозаправитися й розповідає водіям про небезпечне місце.

На ділянці автодороги Київ-Чоп у селі Біла Криниця Рівненського району осунулася частина узбіччя. Земля сповзла в місці, де висота насипу становить майже 10 м. До низу разом із ґрунтом пішли бордюри, металеві відбійники та частина асфальтного покриття узбіччя.



"З одного боку добре, що селом проходить така траса. Завжди можна без проблем доїхати. Не знаю що й сказати. Тож, у жовтні 2010 року цю ділянку разом із транспортною розв'язкою прилітав відкривати президент Янукович. Тоді розповідали, що будували за сучасними світовими стандартами й сто літ простоїть. Дорогу називали гордістю місцевої влади. А не пройшло й три роки, як асфальт осувається. Як так діло піде, то скоро машини з дороги будуть людям у хати заїжджати", - жаліється літня жінка, яка мешкає неподалік місця зсуву.

У Рівненському облавтодорі запевняють, що нічого страшного не відбулося. Мовляв, подібні зсуви часто трапляються на гірських дорогах, зокрема, в Карпатах. Обіцяють, що за 2-3 тижні дорогу відремонтують.

"Зсув стався через надмірне зволоження ґрунту. Тож, пам'ятаєте скільки снігу було цього року. Все почало різко танути й таке сталося. Осунулося небагато, десь 300-400 м. кубічних землі з північної сторони насипу. Поки ремонтувати дорогу не можна. Чекаємо коли ґрунт підсохне. Через 2-3 тижні все відновимо й травичку засіємо", - говорить головний інженер Рівненського облавтодору Іван Безверхий.

Місце зсуву огородили великими бетонними блоками. На автодорозі встановили знаки обмеження швидкості руху.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у нас як завжди до Євро дорогу збудували гроші освоїли відкати всі отримали. а там буде як буде. у нас все і всі так будують а про якість вже потім згадують. Той схил можна було краще втрамбувати зробити водовідливи і відходи щоб вода мала куди сходити. а якби ще ті пагорби сваями скріпили то взагалі краще було б і надійніше.
Відповісти
Сваями, а українською - ПАЛЯМИ - не схили скріплюють, а передають ВЕРИТКАЛЬНУ нагрузку з будівлі на основу.
Схили скріплюють георешітками, залізо-бетонними плитами.
Відповісти
Сваями, а українською - ПАЛЯМИ
Відповісти
Нагрузку,а украннською навантаження
Відповісти
Останні новини
Ділянка траси Київ-Чоп сповзає на село. ФОТО. ВІДЕО
04 травень, 2013, 11:59
У Ковелі ‒ фотоконкурс
04 травень, 2013, 10:50