В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. ВІДЕО

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. ВІДЕО
Благодатний вогонь, який символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі

Вогонь з'явився за молитвами про дарування дива патріарха Єрусалимського Феофіла III і тисяч паломників, які у Велику суботу напередодні Великодня заповнили храм Гробу Господнього, площу перед ним і прилеглі вулиці, - пише Сегодня.ua.

Єрусалимський патріарх увійшов до каплиці в одному полотняному підряснику. Це робиться для того, щоб всі присутні змогли переконатися, що він не проносить із собою ні сірники, ні запальнички, ні будь-які інші предмети для добування вогню. Після того як патріарх входить до каплиці, вхід опечатують, і починається очікування дива сходження Благодатного вогню.



За словами очевидців, нерідко лампади і свічі в руках присутніх у храмі загоряються самі собою, а Благодатний вогонь в перший час має дивовижну властивість - не обпалює, тому багато "вмиваються" вогнем.

Досі сходження Благодатного вогню не пояснено з наукової точки зору. Християни вірять у божественне походження вогню і в те, що він займається за молитвами паломників і православного патріарха. За переказами, якщо Благодатний вогонь не зійде, це стане жахливою ознакою для всього людства, а присутні в храмі загинуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже хотілося б щоб сьогоді вночі цей вогонь було привезено в Луцьк, як і минулого року.
Всіх вітаю з наближенням Пасхи!
Відповісти
вітайте тих хто вірить в цей маразм. Не всі на Землі настількі обмежені.
Відповісти
"Вогонь з'явився за молитвами про дарування дива патріарха Єрусалимського Феофіла III і тисяч паломників" - які баранячі мозгі треба мати щоб вірити в це??
Відповісти
В кожного свої погляди і віросповідання! твої "баранячі" погляди ніхто не чіпає, то і ти не чіпай інших.
Відповісти
Якби ви, стадо, не ходили по дорогах з своїми хрестами, не лізли в школи, не бомкали в ваші колокольні, не включали ваші брєдові пєснопенія по неділях біля північного ринку, то вас би ніхто не "чіпав". Тож ви самі напрошуєтесь. Сидіть в своїх храмах з своїм маразмом і не несіть це лайно на вулицю і ніхто вас мракобісів не зачепить!!!!
Відповісти
Модератору: доки будете випробувати терпіння християн, маючи у Страшну суботу такі образливі коментарі?
Відповісти
а на що конкретно ви ображаєтесь? Ці декілька дній мої почуття ображають по 20 разів на день. Ви зараз на голову повилазили з своєю паскою. Ми живемо в світській державі. Так і ви для початку навчіться поважати людей з іншою думкою або віросповіданням, тоді і до вас повага зявиться.
Відповісти
На стадо ображаєтесь? чи не називаєте ви своїх попів пастирями? Хто такий пастирь? ПАСТУХ. Що він робить? Пасе отару (стадо) кіз, овечок,.. Ви ж самі себе так називаєте. То чому ображаєтесь коли це робить хтось інший?
Відповісти
Бог і тебе любить..
Відповісти
А чого ти ображаєш(провокуєш) інших пізнше вони тебе а потім пишеш такі дурниці!твої слова( Так і ви для початку навчіться поважати людей з іншою думкою або віросповіданням, тоді і до вас повага зявиться. ) Де твоя правда?
Відповісти
Таке враженя що тм "Властилин мира" івсе про всіх знаєш!
Відповісти
Благодатний вогонь для МП. КП-це раскольничя церква. Всесвітній Патриарх не може передати єритикам Благодать.
Відповісти
Благодатний Вогонь - для всіх. І благодать дає не патріарх, а Бог. А для таких закоханих в МП наголошую: не Всесвітній, а Вселенський. Краще не показуй своє невігластво, яке притаманне мп.
Відповісти
Все, люди, баста: кінчайте підколювати Exaboto. З нагоди свята він тимчасово ізольований, тому "гра в одні ворота" не вітається. Забудьте про інтернет-сварки хоч на кілька днів.
Відповісти
Останні новини
В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. ВІДЕО
04 травень, 2013, 14:56