Як безпечно їздити на велосипеді в місті?*

Як безпечно їздити на велосипеді в місті?*
Як правило, пересуватися в місті на велосипеді швидше, ніж ходити пішки. Але при цьому ви повинні вміти безпечно ділити вулицю з іншими транспортними засобами та пішоходами. Навіть якщо у вашому населеному пункті є обладнані для катання місця, подбати про власну безпеку потрібно самотужки. Ми підготували кілька корисних порад саме для цього.

Ключові правила безпеки для велосипедиста в місті

Основні рекомендації, які допоможуть мінімізувати ризик отримання травм:

• Тримайтеся на відстані принаймні 1 метра від припаркованих автомобілів. Якщо хтось раптом відкриє двері, ви можете перечепитися і впасти.

• Дотримуйтеся усіх правил дорожнього руху. Велосипед вважається повноцінним транспортним засобом. Зупиняйтеся на червоному сигналі світлофору, дотримуйтеся дистанції, пропускайте пішоходів і т.п.

• Тримайтеся подалі від «сліпих зон». У вантажівок, автобусів та інших великогабаритних транспортних засобів є великі «сліпі плями», особливо з правого боку (якщо водій сидить зліва). Не обганяйте великі транспортні засоби. Лишайтеся видимими для водіїв. Якщо ви не бачите водія в боковому дзеркалі, він теж не бачить вас. Будьте особливо обережними на перехресті.

• Носіть шолом. В темну пору доби використовуйте фари, світловідбиваючий одяг та наліпки. Останні потрібно закріпити на рамі велосипеду, педалях, ногах. Шолом після пошкодження не підлягає повторному використанню. Оренда і прокат велосипедів у Харкові дозволяє отримати у тимчасове користування і захисне спорядження.

• Ведіть себе передбачувано. Сигналізуйте рукою про намір повернути наліво чи направо. Не рухайтеся надто швидко. На дорозі поводьтеся так, наче ви керуєте автомобілем. Тоді водіям буде легше зрозуміти ваші наміри.

• Будьте зосередженими. Не слухайте музику в навушниках. Не користуйтеся телефоном. Це можна зробити, коли ви зупинитеся в безпечному місці.

• В людних місцях краще пересуватися по проїжджій частині, а не тротуаром. Коли навколо багато пішоходів, ви ризикуєте зіткнутися з кимось із них.

Не забувайте регулярно перевіряти та за необхідності ремонтувати велосипед. Він завжди повинен бути готовим до використання на дорозі. Особливо уважно обстежте двоколісний транспортний засіб після падіння чи зіткнення з будь-якою перешкодою.

Якщо ви тільки починаєте їздити на велосипеді, краще починати це робити в спокійних місцях. Вам буде легше звикнути до керування, коли навколо немає великої кількості автомобілів та пішоходів. І не забувайте про уважне вивчення правил дорожнього руху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.