В Україні відкрили музей історії піратства. ВІДЕО

В Україні відкрили музей історії піратства. ВІДЕО
У Євпаторії відкрили музей історії піратства на Чорному морі.

Експонати з історії морських розбоїв збирали на пляжі після штормів та перекуповували у знайомих, повідомляє Канал новин 24.

В експозиції нового музею будуть представлені розділи, присвячені Чорному морю і його мешканцям, історії розвитку чорноморського судноплавства, а також піратства на Чорному морі і боротьбі з ним.

Серед, більш ніж двутисячелетніх, експонатів музею давньогрецькі амфори, посуд, частина піфоса (давньогрецького глечика), а також середньовічний кований якір і предмети пізнішого часу (ХVIII-XIX століття). Багато з них передано в дар музею кримськими любителями старовини. Інші придбані на спеціальних сайтах колекціонерів-шукачів скарбів. Експозиція постійно поповнюється.

Музей створений за ініціативою відділу культурно-масових заходів управління культури Євпаторійської міської ради. Як відзначають творці, перші сліди піратів на території Каламітської затоки, на березі якого розташоване місто-порт Євпаторія, були документально зафіксовані в V-IV століттях до нашої ери.

Сухопутні і морські пірати захоплювали кораблі і провіант потерпілих крах моряків, а полонених продавали в рабство або стратили на березі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво, Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні відкрили музей історії піратства. ВІДЕО
06 травень, 2013, 12:03