Луцьк святкує Великдень: джаз, фольк та поезія

Луцьк святкує Великдень: джаз, фольк та поезія
У понеділок, 6 травня у центрі Луцька містянам та гостям міста пропонували розслабитися під медівку і квас, слухаючи вуличних музикантів та поетів - в обласному центрі відбулося мистецьке дійство «Великодня Пасхалія».

Лучан піснями, музикою та навіть виставами вітали творчі колективі різного віку: від дітей до музикантів зі стажем.

Свої вітання присутнім виголосили і луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинської облради Володимир Войтович та протоієрей Миколай Рибчинський.

Мер побажав лучанам миру, спокою та затишку. А Володимир Войтович передав вітання від депутатів облради та голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука. Він також зичив миру і доброзичливості.

Лучанам пропонували оцінити писанки, декоровані фарбою, бісером, папером, тканиною у виконанні луцьких школярів. Або ж про дегустувати чи придбати медівку та паски від волинських медоварів та пекарів.

На вулиці Лесі Українки вітали з Великоднем міщан та туристів музиканти. Колективи презентували різностилеву музику: від фольклорних композицій до джазових. Традиційно торговці пропонували придбати вироби з глини, дерева, сувеніри, прикраси та вишиванки.

Місцеві поети та любителі римованих рядків декламували на Книжковому пасажі власні вірші та твори класиків і сучасників. Літературний марафон організував клуб «Запах сонця». Час від часу виступи переривали музичні композиції.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А харікрішноїди будуть?
Відповісти
На день Європи будуть
Відповісти
А чому в попа два хреста на шиї?
Відповісти
Гарний фоторепортаж!...не тому,що "нас" вдосталь,а тому,що фотки ЖИВІ!Автору - респект!
...п.с."...Традиційно торговці пропонували...",саме цього дня, нетрадиційно на жаль,свої вироби пропонували самІ(only) МАЙСТРИ...майже.))
Відповісти
",саме цього дня, нетрадиційно на жаль,свої вироби пропонували самІ(only) МАЙСТРИ...майже.)) То це добре чи ні? Чи може нехай торгують перекупщики?!
Відповісти
Останні новини
Луцьк святкує Великдень: джаз, фольк та поезія
06 травень, 2013, 15:58