Волинь: головне за тиждень (6.05 - 12.05)

Волинь: головне за тиждень (6.05 - 12.05)
Тиждень, що майже минув, може запам'ятатися волинянам, окрім вихідних, які тривали п'ять з семи днів, поверненням Віталія Кварцяного на посаду головного тренера ФК "Волинь" (щоправда, поки з приставкою "в.о."), відзначенням Дня Перемоги та 70-річчя Колківської республіки, завершенням великодніх святкувань, виборами в обласній організації ВО "Батьківщина".

ВолиньPost нагадує про головні події тижня 6-12 травня.

У понеділок, 6 травня, на Волині святкували Великдень. Так, у Луцьку масові заходи відбувалися на Театральній площі та біля входу в парк імені Лесі Українки.

Зокрема, на головному майдані міста пропонували розслабитися під медівку і квас, слухаючи вуличних музикантів та поетів.

Окрім цього, на Театральній площі відбулася фінальна частина акції "Серце до серця". Доброчинці з танцями, музикою та піснями збирали гроші для дітей з вадами слуху.

А в парку пластуни організували розваги для дітей. Вони вчили робити ляльки-мотанки, майстерності писанкарства та влаштували великодні ігри.

Головна новина вівторка, 7 травня, - Віталій Кварцяний повернувся тренувати ФК "Волинь". Зранку його представили команді. Зі слів наставника, його завдання - зберегти команду в Прем'єр-лізі.

А в середу, 8 травня, портал Четверта влада опублікував інтерв'ю з президентом "Волині" Василем Столяром. Він розповів чимало цікавого. Зокрема, що народний депутат України Ігор Палиця, якого Столяр називає власником клубу, погрожував йому ув'язненням.

Також президент "хрестоносців" висловився щодо повернення Кварцяного у команду. Мовляв, він навчить гравців футболу.

А ще 8 травня в Луцьку відкрили спортивно-розважальний об’єкт «Еколого-туристична стежина здоров’я», одним з перших відвідувачів якого став міський голова Микола Романюк.

У четвер, 9 травня, частина волинян святкувала День Перемоги. Так, масові заходи відбулися в Луцьку та в Нововолинську. А в обласному центрі ще й організували виставку ретро-автомобілів.

Також того дня в місті офіційно відкрили сезон на дитячій залізниці.

Не всі волиняни 9 травня святкували День Перемоги. "Національний Альянс" повіз приблизно дві сотні людей в Ківерцівський район, де в місцевих лісах чотири дні відбувалася спортивно-патріотична гра "Звитяга".

У п'ятницю, 10 травня, сталася важлива подія у житті волинського осередку ВО "Батьківщина". Партійні діячі обрали собі керівника. Переважна більшість делегатів обрала головою партійної організації на безальтернативній основі секретаря Луцької міськради Григорія Пустовіта.

Субота, 11 травня, стала днем дебюту Віталія Кварцяного на тренерські лаві "Волині".

Натхненні його поверненням, фани команди привітали тренера банером, але покинули стадіон на 75 хвилині гри.

Все через те, що "хрестоносці" на той час програвали київському "Арсеналу" 3:0. Поєдинок завершився з рахунком 1:3 на користь столичної команди.

Під час післяматчевої прес-конференції Кварцяний знайшов позитивні моменти в грі підопічних: видно, що старалися. Водночас він дорікнув арбітру зустрічі та трохи розповів про справи команди.

Також в суботу волинські націоналісти відзначали 70-річчя створення Колківської республіки. Луцьком проїхала автоколона, а в селищі Колки, що в Маневицькому районі, відбулися урочистості.

Серед інших цікавих подій тижня:

Як Луцьк відпочивав на Великдень та День Перемоги.

В обласному центрі з'явилися фальшиві запрошення від імені опозиції на поїздку в столицю, де 18 травня відбудеться акція "Вставай, Україно!".

Відомий історик та краєзнавець Вальдемар Пясецький презентував ще одну книгу про Луцьк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь: головне за тиждень (6.05 - 12.05)
12 травень, 2013, 21:00