Яким має бути рюкзак для першокласника: поради волинянам

Яким має бути рюкзак для першокласника: поради волинянам
Розповіли, як потрібно обирати рюкзак для першокласника.

Про це повідомили на сайті Головного управління держприродспоживслужби у Волинській області.

Зауважують, що рюкзак для першокласника повинен мати ортопедичну спинку. Це перше правило, як обрати рюкзак для першокласника. Придивіться до тканини, чи не стирчить поролон.

Обов’язково просіть у продавців шкільних товарів санітарно-гігієнічні висновки, які підтверджують їх якість та безпеку. Перевіряйте все, щоб спина Вашої дитини була у безпеці!

Ортопедична спинка в рюкзаку — суттєвий вклад у здоров’я Вашої дитини. Правильно обраний рюкзак — це основа здорової постави, а вона, в свою чергу, впливає на правильний і здоровий розвиток внутрішніх органів маленького школяра.

Вага рюкзака для першокласника не повинна перевищувати 1 кг згідно з ДСТУ.

Вага наповненого рюкзака не повинна перевищувати 10% від ваги дитини. Перевищення норми може нашкодити не тільки спині школяра, а й здоров’ю у цілому, починаючи з легкого запаморочення і закінчуючи більш серйозними проблемами.

Як же визначити розмір ранцю для школяра? Для цього багато виробників розробили розмірну сітку і роздруковують її на етикетках рюкзаків. Наприклад: зріст дитини до 100 см - відповідає розмір XXS, зріст 100 — 115 см — розмір XS ,115 — 130 см — розмір S, 130 — 145 см — розмір M, 145 — 175 см — розмір L, якщо зріст 175 см і вище, то треба обирати рюкзак розміру XL.;

Що стосується об’єму шкільного ранцю, це менш популярна характеристика, але не менш важлива. Так як впливає на місткість. Для першокласника буде цілком достатньо купити рюкзак літражем 11 — 16 л.

Форма лямок шкільного рюкзака так само важлива, як і ортопедична спинка. Вона повинна бути S-подібною. Це дає можливість рюкзаку щільно прилягати до спини і правильно розподіляти навантаження на хребет і спину в цілому. S-подібні лямки дозволяють не передавлювати кров’яну систему під пахвами в одній точці, як це може трапитись з рюкзаками застарілих моделей.

Яка оптимальна ширина лямок шкільного ранця? Для учнів молодших класів ідеальним розміром є ширина від 4 до 5,5 см. Відстань між ними має бути не менше 4 см. Вони не повинні натирати шию дитині.

Лямки мають акуратно і щільно прилягати до спини. Лямки не повинні бути пришитими до поролонової частини спинки ранцю. Це ознака неякісного продукту! Адже на лямки приходиться головне навантаження ваги рюкзака, і така конструкція скоріш за все не витримає всіх шкільних випробувань.

Світловідбиваючі елементи на шкільних рюкзаках мають бути, в незалежності від того, чи це першокласники чи учні старших класів! Для першокласників і учнів 2-4 класів світло відбиваючі елементи мають бути розташовані з усіх сторін ранця, в тому числі і на лямках.

Згідно зі статистикою застосування світловідбиваючих елементів, у тому числі і на шкільних ранцях, більш ніж в 6,5 разів знижує ризик наїзду транспортного засобу на пішохода.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яким має бути рюкзак для першокласника: поради волинянам
08 серпень, 2019, 16:34