У луцького диво-птаха з’являються «брати». ФОТО

У луцького диво-птаха з’являються  «брати». ФОТО
Цьогоріч українські міста вдруге готують свої пасхальні сувеніри для фестивалю «Парад вишиванок»: якщо торік вони розмальовували гігантські писанки, то цього року – велетенських диво-птахів.

24 серпня 2013 року в Києві відбудеться традиційний “Парад вишиванок”. «Диво-птахи» стануть головним об’єктом уваги параду, пише ТСН.

«Заготовки» для диво-птахів розміром 4 на 5,5 та на 2,6 метрів виготовляють зі скловолокна у Дніпропетровську на підприємстві «Steklo-plastik». Кожне місто отримає свого птаха для розпису.

«Диво-птахи» будуть відрізнятися один від одного для унікальності презентації міст.

Переможці конкурсу «Диво-птах» та «Презентація рідного міста» отримають винагороду по 75 тисяч грн, а переможець у номінації «Найчисельніша делегація» отримає 50 тисяч грн.

Місто-переможець забере всю колекцію «диво-птахів» до свого міста для експозиції протягом одного року. Потім колекцію розмістять у Національному природному парку «Гуцульщина» на Івано-Франківщині.

Як же розмальовують птахів у інших містах? Варто сказати, що поки що впоралися з цим завданням лише у кількох обласних центрах.

ЛУЦЬК тут – один з перших. Нагадаємо, розмальованого птаха встановили у центрі міста ще напередодні вихідних, 30 квітня.



ЧЕРКАСИ

Черкаського диво-птаха встановили на Соборній площі Черкас – пише офіційний сайт Черкаської міської ради. Його розмалювали майстри під керівництвом Ольги Бердник-Отнякіної.



У традиційному черкаському розписі за основу майстри взяли два кольори: колір чорнобривців – жовтогарячий, і колір барвінку – синьо-фіолетовий. В основі візерунків – природа рідного краю: хвилі Дніпра, сонце в зеніті, сонце центральне і сонце, що заходить.



А 6 травня черкаського диво-птаха освятили - повідомила Gazeta.ua



СУМИ

У Сумах над диво-птахом працював цілий авторський колектив, до якого воходили заслужені майстри народної творчості та культури України – повідомив Муніципальний інфмарційний портал Сум.



В малюнках на птахові використали рослинний слобожанський бароковий орнамент.



Цікаво, що у Сумах вирішили залишити собі копію диво-птаха. Його становлять у міському сквері біля фонтану «Садко» поруч з копією «Диво-Писанки», яку теж зробили собі завбачливі сумчани

ЧЕРНІГІВ

Диво-птах, якого розмальовують у Чернігові, буде встановлений у Центральному парку культури та відпочинку – повідомили в управлінні культури міської ради.

Незавершена версія чернігівського диво-птаха
Незавершена версія чернігівського диво-птаха


ТЕРНОПІЛЬ

Тернопіль став першим містом, яке отримало форму птаха, і першим презентувало його публіці – повідомляє Тернопільська липа



КИЇВ

У столиці диво-птаха ще розмальовують. Як пише сайт «Параду вишиванок», над ним працюють волонтери та студенти Мистецького інституту ім. Сальвадора Далі.



Диво-птах, який ще нещодавно був прикрашений лише писанковим намистом, вже заграв різними кольорами та традиційними для Києва орнаментами. Робота над птахом ще триває. Студенти під керівництвом Грицай Тетяни, члена Національної спілки художників України додали білосніжному птахові яскравого забарвлення та квіткового орнаменту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцький когутик найфайніший!
Відповісти
Спасибі, Сергію!
Відповісти
Так хто в кого спер ідею??? Телебачення сумчан згадувало, що вони таке придумали і зробили...
Відповісти
О, луцький найсимпатичнішйи!
Відповісти
Останні новини
У луцького диво-птаха з’являються «брати». ФОТО
07 травень, 2013, 14:55