До Дня Перемоги волинським ветеранам роздадуть 18 мільйонів

До Дня Перемоги волинським ветеранам роздадуть 18 мільйонів
Цьогоріч вчергове збільшено розмір грошової допомоги, яка виплачується до Дня Перемоги.

Про це повідомив перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

До Дня перемоги в державному бюджеті передбачено понад 820 мільйонів гривень грошової допомоги.

«З ініціативи Президента у 2012 році виплати ветеранам та інвалідам війни зросли удвічі. І продовжують підвищуватися. Для забезпечення виплати грошової допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни до 9 травня Волинська область отримала 18 мільйонів гривень, що на 15 % більше, ніж торік», – зазначив Башкаленко.

Зокрема, інвалідам війни I групи виплатять 2415 гривень, інвалідам війни II групи - 2 110 гривень, інвалідам війни III групи - 1895 гривень, учасникам бойових дій та колишнім в'язням концтаборів - 745 гривень, членам сімей загиблих та дружинам (чоловіків) померлих інвалідів війни - 375 гривень, а учасники війни отримають 135 гривень.

Окрім того, з 1 січня цього року внесено зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», відповідно до яких учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, а також інвалідам війни II і III груп з числа учасників бойових дій, котрим виповнилося 85 років і більше, надаються пільги, передбачені для інвалідів війни I групи. На Волині громадян цієї категорії більше 1100 осіб.

Для таких учасників бойових дій, по-перше, одноразова виплата до 9 травня зростає з 745 гривень до 2 415 гривень.

За словами Олександра Башкаленка, відзначення Дня Перемоги на Волині має стати всенародним святкуванням, а поза увагою влади і суспільства не повинен лишитися жоден з ветеранів і фронтовиків.

«Окрім урочистостей заплановано і впроваджуються цілий ряд соціальних заходів. Збільшили фінансування госпіталю ветеранів війни, у 2012 році це було більше 16 мільйонів гривень, цього року – майже 17, 5 мільйонів», – розповів посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Дня Перемоги волинським ветеранам роздадуть 18 мільйонів
09 травень, 2013, 10:00