У Луцьку можуть закрити Варшавський ринок

У Луцьку можуть закрити Варшавський ринок
Управління державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області вважає, що «Завокзальний» (Варшавський) ринок потрібно закрити через порушення правил пожежної безпеки. Відповідну заяву подали до суду.

Про це у четвер, 8 серпня, під час зборів повідомили підприємці «Завокзального» ринку, пиге "Район.Луцьк".

У свою чергу підприємці зазначають, що над виконанням частини вимог вони вже працюють. Однак, є два пункти, які наразі виконати неможливо.

Перший заступник голови правління Волинської обласної спілки споживчих товариств Володимир Горгут зазначив, що управління ДСНС визначили шість позицій щодо функціонування ринку, котрими вони незадоволені і через які хочуть припинити експлуатацію ринку.

«Перше: ми маємо поставити в складах протипожежні двері. До початку судового засідання ми це виконаємо. Друге: маємо забезпечити відповідну межу водостійкості металевих колон та конструкцій піднавісу зі сторони адміністративної будівлі. Це ми також до початку судового засідання виконаємо. Третє: пожежна сигналізація в приміщеннях, що експлуатуються. Ви знаєте, що в нас приміщення на 30-70% пустують. І ті приміщення ми також зробимо до засідання судового. Четверте: тут на 90% залежить від вас. Бо в позові написано, що виставляється товар, і цей товар закриває виходи та проходи. Просять дотримуватись необхідних меж», — зазначив Володимир Горгуд.

Також він повідомив, що для того, аби у суді мати докази, необхідно запропонувати підприємцям додаткову угоду: «Заборонити виставлення товару за межі металевої конструкції, за винятком 50 сантиметрів. У випадку регулярного порушення цієї вимоги, в судовому порядку будемо ставити питання про розірвання договору».

«Лишаються дві позиції, які є найскладніші, і які ми не можемо виконати. Бо воно тягне за собою те, що 40% підприємців маємо з ринку вигнати. Отож, п’яте: від приміщення має бути вільно без металевих конструкцій на віддалі 10 метрів по периметру. А це десь 180 з лишнім металевих конструкцій. Ми цього зробити не можемо, бо я вам сказав, до чого воно веде. Шосте: погрупувати всі металеві конструкції на ринку по площі 500 метрів квадратних, не більше 20 металевих конструкцій, у випадку, якщо мова йде за два ряди. І не більше 10 конструкцій, якщо мова йде за один ряд. Утворити групи контейнерів, а потім сторити віддаль для проїзду. 10 метрів робити виїзд. Ми порахували, що 40% підприємців треба закрити у такому випадку», — зауважив Володимир Горгут.

Також він додав, що наразі облспоживспілка працює над тим, аби зробити розрахунок, в якому покажуть, що розміщення металевих конструкцій, яке є наразі на ринку, не загрожує людям. В рамках розрахунку спеціалісти розкажуть,що треба зробити, аби у випадку пожежі вчасно евакуювати людей.

«В суді в нас є шанс відстояти свою позицію. Однак, той підхід, який нам показано в документах... явно показує, що наїзд на ринок з метою звільнення території ринку, не припиняється. І що буде наступним кроком — ми не впевнені. Але ми свої позиції не поміняли», — додав він.

Очільниця обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери Тетяна Іовенко додала, що варто звернути увагу на те, що зараз відбувається з ринком «Привіз».

«На сьогоднішній день у нас є доказовий доступ того, що зроблено з «Привозом». Прийшли, порили, викинули. Але там менше підприємців. Я просто кажу, якщо ми разом, то чогось варті. А якщо поодинці, то заберуть. Що захочуть, те зроблять. Можу кожному сказати, якщо ми будемо разом йти, повірте, ніяка влада чи міліція нас не зупинить. Ми це доказали не раз», — зазначила Тетяна Іовенко.

Також Володимир Горгут зауважив, що над покращенням безпеки ринку вже працювали декілька років тому.

«Ринок функціонує з 1988-го року. В такому стані, в якому зараз є ринок, тобто розміщення металевих конструкцій, то це зробили до 2000-го року. А в 2010-му він був такий, що було до пожежних гідрантів не було змоги дійти. Ми протягом 2011-2013-их років зробили все, що можна було. І зберегли місця для підприємців. Зробили усі проїзди у випадку пожежі, щоб могла заїхати пожежна техніка. Є три гідранти на території ринку, до яких є вільний проїзд.

Також у 2018-му році у нас відбулись навчання пожежної команди, сюди заганяли і техніку, яка ставала на пожежний гідрант. Випробовували, чи є там тиск. Навчання теж показало, що немає жодних проблем. Ми приходимо до висновків, що це є наїзд з метою знищити бізнес облспоживспілки та підприємців в першу чергу», — зазначив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що,бариги,зробили їх разом?
Відповісти
Вам вже з біг-мордів "подякували" за довіру?))
Їжте з маслом, слава ізраїлю і швейцарії!
Відповісти
Хочу наголосити ,що земля ринку це бувший аеродром, та містечко Львівських льотчиків. Підприємство "Галант " збудувало у 1988 році житло на вояків здало в експлуатацію 1992 році житлові комплекси у місті Льваві.Прийшла перебудова і рекет банди на чолі з корумпованимт чиновниками спільки підробили всі документи на землю збудували сітку і зробили стихійний ринок в охорону найняли фірму охоронну " Скорпіон".Потім убили Клєванського та ринок з ручними директорами хабарниками дістався Токарському Василю і оренда головне готівка 30 років за чуже майно.Бюджет міста Луцька смокче копійкі , або нічого.Головне підприємці потерпають.Тепер всю землю продали сволота міста не вистачає і забудовник в нас тільки один.І в суді підприємцям буде дупа адвокати продадуть їхні інтереси.І всі підуть на бірду праці .Для міста це процвітання.Ура.
Відповісти
Лазорко добудовує торговий комплекс треба орендарів трошки от пан палиця піднапряг НЕдопада....
Відповісти
Гірше не буде!
Відповісти