У Володимирі хочуть придбати медтехніку для діагностування раку

У Володимирі хочуть придбати медтехніку для діагностування раку
У Володимир-Волинській міськраді показали проект, за яким хочуть придбати медичне обладнання для раннього діагностування раку.

Про це інформує інтернет-видання «Княжий Град».

Проєкт «Партнерство громад для створення комплексу профілактично-діагностичних заходів по ранньому виявленню онкологічних захворювань жителів Володимир-Волинського субрегіону» обговорили сьогодні, 13 серпня, у Володимир-Волинській міській раді.

Заступник головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Наталія Філімонюк зазначила, що, сьогодні вік онкохворих «молодшає», тож рання діагностика дуже важлива для пацієнтів.

«Проаналізувавши показники захворюваності та смертності, з’ясували, що у нас високий показник смертності від онкопатологій. Онкологія у нашому місті займає друге місце після серцево-судинних захворювань серед причин смерті населення», – зазначила Наталія Філімонюк.

На переконання заступниці головного лікаря, у рамках цього проекту можна не тільки закупити мамограф, а й придбати інше необхідне медичне обладнання для діагностики захворювань.

«Вчасна діагностика – запорука вчасного лікування! У Ковелі та Луцьку працює мамограф, і там значно кращі показники виявлення онкологічного захворювання. Ми сподіваємося, що завдяки цьому обладнанню – мамографу та УЗД-апарату – ми зможемо вчасно виявити захворювання і вилікуємо його», – додала заступник головного лікаря.

Начальник відділу проєктної діяльності Володимир-Волинської міськради Любов Саць розповіла присутнім про мету та основні завдання втілення цього проекту:

«Цей проект вже фактично є підготовлений. Його мета – збільшити кількість виявлених онкохворих серед жителів Володимир-Волинського субрегіону до 25%, а тим самим зменшити рівень смертності онкохворих до 2023 року до 10%. Це вдасться зробити завдяки проведенню на базі ТМО інформаційної політики щодо профілактики онкозахворювань та здійсненню ранньої діагностики.

За інформацією начальниці «проектного» відділу, загальна вартість проекту сягає 7 мільйонів 784 тисячі 602 гривень. З них – 80 %, а це частка у розмірі 6 227 686,40 грн, що надійдуть з державного бюджету. Решта – 20 %, тобто 1 556 921,60 грн, нададуть на умовах співфінансування громади, які долучаються до проекту.

Це зокрема, громади, жителі яких користуються послугами Володимир-Волинського ТМО: Володимир-Волинська, Війницька, Устилузька, Оваднівська, Зимнівська та Зарічанська.

За майже 8 мільйонів гривень пропонується придбати мамограф, УЗД-апарат з еластографією та автоматичний біохімічний аналізатор.

Голови Війницької Сергій Вербицький та Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик, а також присутні заступники голови Зарічанської ОТГ Ірина Лошенюк, Оваднівської – Іван Юрик та заступник голови Устилузької ОТГ Світлана Дубицька одностайно підтримали таку ініціативу і заявили про готовність долучатися на умовах співфінансування до цього проекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі хочуть придбати медтехніку для діагностування раку
13 серпень, 2019, 18:48