Волинянка завоювала Європу українським борщем. ФОТО

Волинянка завоювала Європу українським борщем. ФОТО
У Нововолинській центральній міській бібліотеці 12 серпня відбулася творча зустріч з уродженкою села Бужанка, Поромівської ОТГ, Оксаною Кизимчук.

15 років тому Оксана виїхала далеко за межі батьківщини. Спершу вона поїхала в Німеччину працювати в програмі Au-pair (догляд за дітьми), щоб краще вивчити мову й шукати можливості навчання. А далі було вивчення комунікаційного дизайну, фокус-фотографії в Університеті прикладних наук у місті Майнц, - пише Район. Іваничі.

Так, з 2009 року почала подорожувати Україною: Гуцульщина, Волинь, Рівненщина, Київщина. Побачене і пережите відтворювала на фотографіях, папері та у відео.

Зазначають, одним з результатів складної і тривалої роботи стала книга «Дитинство під дубами», що опублікована німецьким видавництвом «Kerber» у 2016 році.

Численні виставки робіт за кордоном (з 2010 року у Німеччині понад 60 персональних виставок і читань) відкрили Європі унікальну душу української людини.

Нині талановита уродженка Іваничівщини займається графікою, малярством, створенням плоских скульптур, дизайном, фото- та відеозйомкою, написанням книг, співає, готує для гостей борщ на 10 літрів.

Її твір «Втрачений рай» висить у клініці Ноя в Червоному Хресті в Касселі (Клініка пластичної хірургії при професорі Ернст Магнус Ной).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка завоювала Європу українським борщем. ФОТО
14 серпень, 2019, 16:33