Волинська громада отримала нову пожежну машину від поляків. ФОТО

Волинська громада отримала нову пожежну машину від поляків. ФОТО
Днями передали першу пожежну машину, подаровану гміною Глуськ для Литовезької ОТГ.

Так, в рамках реалізації проекту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, - інформує Municipal Establishment «Development Agency of Euroregion Bug.

В рамках проекту в Литовезькій ОТГ створили добровільний пожежно-рятувальний підрозділ, представники якого вже брали участь в заходах проекту. Добровольці-пожежники-рятувальники у разі виникнення надзвичайної ситуації мають першими прийти на допомогу потерпілим до прибуття професійних рятувальників. Але до цього моменту в Литовезький ОТГ не було жодної пожежно-рятувальної машини, яка б могла вчасно прибути до місця надзвичайної ситуації та зменшити її негативні наслідки.

Така пожежна машина, яка була подарована гміною Глуськ для Литовезької ОТГ, і сьогодні перебуває у використання добровольців-пожежників в польських гмінах.

Зазначають, наявність пожежної машини дозволить розширити можливості у питаннях забезпечення реагування на надзвичайні ситуації не тільки місцевого рівня, але й регіонального та транскордонного.

Передача пожежної машини стала можливою в рамках проекту, а також за сприянням та підтримкою партнерів проекту «Асоціації органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг» в особі директора секретаріату Galina Grabarczuk, комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» в особі директора Ірини Ітані, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в особі першого заступника голови правління Лариси Тарасюк. Обговорення можливості передачі пожежних машин відбулось під час першого навчального візиту до Польщі, що був організований в рамках проекту для волинських добровольців-пожежників.

Модель цієї пожежної машини заснована на польському 100-річному досвіді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якось на нову вона геть не схожа...
Відповісти
Останні новини
Волинська громада отримала нову пожежну машину від поляків. ФОТО
15 серпень, 2019, 19:30