У луцькому «Базиліку» отруїлися люди

У луцькому «Базиліку» отруїлися люди
У Луцьку у кафе «Базилік» на вулиці Кравчука, 11а отруїлися люди. Так, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) звернулось 8 осіб, з них - 3 дітей.

Інцидент трапився 15-16 серпня, - йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Так, у всіх захворілих відмічалися виражені розлади травлення, підвищення температури тіла до 39- 40°С. Попередній діагноз — гострий гастроентероколіт. Стан хворих середньої важкості. Всі постраждалі знаходяться на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні.

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху, лікарями-епідеміологами обласного лабораторного центру проводиться комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів.

Зазначають, на період епідеміологічного розслідування заклад закрили.

Фактори передачі, обставини та джерело збудника захворювання наразі встановлюють шляхом епідрозслідування випадків ГКІ.

У зв’язку з відмовою не провели обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань, що викликає підозру щодо стану їх здоров’я і може призвести до подальшого поширення захворювання серед населення. Тому надали пропозиції щодо проведення обстеження персоналу закладу на наявність збудників інфекційних захворювань.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» : « Власники, а також керівники та інші посадові особи підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності зобов’язані в межах своїх повноважень сприяти медичним працівникам у здійсненні заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб».

Для вжиття заходів реагування щодо недопущення поширення інфекційного захворювання оперативно залучили Держпродспоживслужбу.

Розпочали епідеміологічне розслідування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: отруєння
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Руки не миють.
Відповісти
Як це не перевірили персонал?! Значить на роботу беруть аби кого без перевіркм здоров'я, спортились заклади, що базилік, що фелічіта
Відповісти
Дома харчуйтесь,дешево і безпечно.Бо лінь готувати,ось і результат.
Відповісти
Дві таблички Ревізора
Відповісти
Шановні гості мережі "БАЗИЛІК"!! Як Вам відомо, у нашому закладі проходить епідеміологічне розслідування. Ми обіцяли повідомляти про перебіг подій стосовно цього прикрого випадку. Отож, що нами уже зроблено.... Упродовж кількох днів після того як ми зачинились проведена повна дезинфекція усіх приміщень із залученям профільних спеціалістів, що мають значний досвід роботи у подібних питаннях. Оновлено все кухонне обладнання та начиння, паралельно робиться поточний ремонт кухні та суміжних приміщень. Стосовно наших працівників.... Останніми днями мережею ширяться провокаційні повідомлення, що наші працівники буцімто відмовились проходити обстеження для встановлення носіїв збудників кишкових інфекції. Такі твердження не повністю відповідають фактам. Насамперед варто наголосити що такі дослідження є "специфічнини" (хто пам'ятає, як брали мазки на глисти в дитинстві, той зрозуміє), і на наше глибоке переконання такого роду обстеження повинні проводитись у спеціалізованих закладах. І у жодному разі не на робочому місці. Наступне. У день, коли вимагалось пройти таке обстеження працювала не та зміна персоналу з якою пов'язують захворювання людей. І останнє. З понеділка, 19 серпня весь персонал, що обслуговує гостей у "БАЗИЛІКУ" на Кравчука проходить відповідні обстеження у відповідному медичному закладі та у належних умовах. Повірте, весь наш колектив теж націлений на те щоб розібратись у ситуації та встановити усі обставини. Як відомо, нашим пріоритетом було і залишається надання якісних послуг своїм гостям.
Відповісти
Останні новини
У луцькому «Базиліку» отруїлися люди
16 серпень, 2019, 16:37