Колесніченко вимагає криміналу за героїзацію ОУН-УПА

Колесніченко вимагає криміналу за героїзацію ОУН-УПА
Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко (на фото) зареєстрував у парламенті законопроект "Про заборону реабілітації та героїзації осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції".

Про це він повідомив у своєму блозі на Українській правді.

Він нагадав, що "Організація Об'єднаних Націй протягом останніх 5 років щороку приймає Резолюцію щодо неприпустимості героїзації членів нацистського руху та тих, хто боровся проти антигітлерівської коаліції і співпрацював з нацистським рухом, шляхом оголошення їх учасниками національно-визвольних рухів".

"На думку світової громадськості така практика "сприяє ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості", - уточнив депутат.

"Резолюція ООН ще раз підтвердила неприпустимість героїзації всіх, хто воював проти країн антигітлерівської коаліції, в тому числі і, наприклад, ОУН-УПА. Але ОУН-УПА ж не просто воювали проти країн антигітлерівської коаліції, а й були щирими ідеологічними прихильниками нацизму та реалізовували жахи фашизму на практиці", - зазначає Колесніченко.

Депутат уточнює, що "законопроектом буде встановлено кримінальну відповідальність за героїзацію та реабілітацію осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції".

Він перераховує такі організації: "Організація українських націоналістів (ОУН), Українська повстанська армія (УПА), Українська повстанська армія "Поліська Січ" (УПА "Поліська Січ" Тараса Бульби-Боровця), Українська народно-революційна армія, Український центральний комітет, батальйони "Нахтігаль" і "Роланд" у складі вермахту, 14 Гренадерна дивізія Ваффен-СС "Галичина" (Перша українська), "Українська національна армія", "Українське визвольне військо", тощо".

"Впевнений, що схвалення норм цього законопроекту матиме позитивні соціальні наслідки адже зніме значну соціальну напругу та відновить справедливість в питанні героїзації та реабілітації осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції, сприятиме виховання суспільної моралі у дусі гуманізму та поваги до прав людини в Україні", - підсумував автор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СМЕРТЬ КАЛесниченку!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
КАЛесниченко хочет превратить Украину в КАЛ!!!!!!!!!!!!!!! Не переживай - твоя власть и родная ПРеваншистов УЖЕ ТАК ОБОСРАЛА страну,что ДАЛЬШЕ НЕКУДА!!! Ты просто,МЕЛКИЙ ПОДОНОК и ТВОЁ МЕСТО - В ДУРДОМЕ!!! Жаль маму твою,что выплодила ТАКУЮ НЕЧИСТЬ!!!!
Відповісти
потрібен законопроект який би таких дурнів як Колесніченко не пускав до ВР та й відправляв на лікування до психологів..
Відповісти
Правильно Колесниченко народ Украины поддерживает тебя
Відповісти
Ну народ України ще не такий дурний,як Колісніченко! Я, взагалі, дивуюся як після того інциденту даному громадянуни Росії нічого ще не спричинили в суді, це путо, а це реальне путо та наволоч, як і вся ПР позорить Україну!
Відповісти
Правильно Вадік ми за тебе!
Відповісти
Психічно хвора потвора.
Відповісти
йому гімна мало???
Відповісти
Останні новини
Колесніченко вимагає криміналу за героїзацію ОУН-УПА
09 травень, 2013, 08:13