Водія, який у Луцьку втік з місця ДТП, притягнули до відповідальності

Водія, який у Луцьку втік з місця ДТП, притягнули до відповідальності
Чоловіка, який у Луцьку спричинив ДТП, а потім втік з місця події, встановили та притягнули до відповідальності.

Так, нещодавно у facebook-спільноті “Теревені про Луцьк” користувачка Юлія Павлючук розмістила допис із проханням розшукати власника автомобіля Mercedes Sprinter.

“Біля магазину АТБ скоїв ДТП та втік з місця події”, - йшлось в повідомленні.


Згодом, з відповіді департаменту патрульної поліції УПП у Волинській області стало відомо, що 13 серпня водія притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 124 КупАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та 122-4 КупАП (Залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні), а матеріали справи скеровано до Луцького міськрайонного суду.


З достовірних джерел Інформаційному агентству ВолиньPost стало відомо, що водієм, якого притягнули до відповідальності є мешканець села Гірка Полонка Ігор Невмержицький.


Адвокат Олег Огородник прокоментував ситуацію та пояснив, що загрожує водієві у разі залишення місця ДТП.

"Відразу після зіткнення із припаркованим автомобілем, водій який спричинив ДТП мав би пересвідчитися чи не завдав він своїми діями шкоду життю і здоров'ю іншим учасникам дорожнього руху. Після чого викиликати поліцію і дочекатися їхнього приїзду, а також дочекатися власника пошкодженої автівки, аби обмінятися контактами страхової, взяти участь у складанні схеми ДТП та навіть по людськи - вибачитися (хоча останнє це не припис закону, а більш морально-етичні характеристики людини).

На особу, із вини якої було вчинено ДТП, працівниками патрульної поліції складається протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 124 КУпАП і даний протокол разом із іншими матеріалами передається на розгляд до суду, який і має встановити вину особи та призначити для такої особи покарання (у межах від 340 гривень штрафу до позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року), або ж виправдати цю особу визнавши її невинуватою у вчиненні ДТП.

Залишення місця ДТП лише ускладнить ситуацію для винуватця, позаяк залишення місця ДТП є окремим адміністративним правопорушення, за яке відповідно до ст. 122-4 КУпАП, суд може призначити адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб, або ж громадські роботи чи штраф. Усе залежить від конкретних обставин справи та позиції потерпілої сторони, яка може наполягати на суворому покаранні для винуватця", - пояснив юрист.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Водія, який у Луцьку втік з місця ДТП, притягнули до відповідальності
19 серпень, 1920, 00:07