Роботи з реконструкції в’їзних воріт до замку в Любешеві знову відкладаються

Роботи з реконструкції в’їзних воріт до замку в Любешеві знову відкладаються
Ще в 2017 році попереднє керівництво селищної ради надіслало для генерального проєктувальника – Волинського філіалу ДП «НДІпроєктреклонструкція» - документи на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Тоді ж і кошти були перераховані на це - пише газета "Нове життя".

Проте експертизи ПКД не пройшла. У Експертному звіті щодо виявлення помилок і недотримання нормативних вимог у проектній документації по робочому проєкту реставраційних робіт, котрий тижнів два тому надійшов до селищної ради від ДП «Укрдержбудекспертиза» у Волинській області зазначено 41 зауваження про помилки та недотримання вимог до міцності, надійності та довговічності об’єкту будівництва, його експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення.

Виправлена проєктна документація має бути надана на повторну експертизу.

«Маємо дві вимоги: невідкладно усунути в максимально короткі терміни всі зауваження і друга – повернення коштів з проектантів за неналежно виконану роботу. Гроші заплачені, а робота не зроблена. За ПКД селищна рада ще два роки тому перерахувала 147 тис. 623 грн., за експертизу – 7 тис. 764 грн.», - поінформував Любешівський селищний голова Олег Кух.

Також він розповів: як правило, селищна рада замовляє проєктно-кошторисну документацію на будівництво чи ремонт будь-яких об’єктів інакше. Спочатку замовляє її виготовлення, тоді надсилає на експертизу, і лише після отримання висновку оплачує. Для чого попереднє керівництво селищної ради одразу оплатило ці роботи – невідомо.

До слова, в 2016 році на пропозицію активістів був відкритий рахунок. Добровільних коштів громадян у 2016 році надійшло 17 тис. 110 гривень, у 2017-му – 9 тис. 290 грн. Всі ці кошти (26 тис. 400 грн.) були направлені на виготовлення ПКД на реставрацію арки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о,знову Любешев-і знову капець.
Відповісти
казли-тільки не скажу хто.
Відповісти
Виправлення зауважень експертизи - то об'єктивний процес, оскільки з часу замовлення, розробки документації і її видачі пройшов певний час, за який були розроблені нові нормативні акти, внесені зміни в старі ДБН. Два тижні тому надійшли зауваження від експертизи. Це нормально. Практично ніхто і ніколи з першого разу не отримував позитивний висновок. Організовуйте роботу . Хто хоче робити - шукає можливість, а хто не хоче - шукає причину !
Відповісти
Пане Кух ! Документація зроблена, як ви кажете, два роки тому. Десь майже так само ви інавгурувалися на селищного голову. При обов'язковому в такій ситуації фінансовому аудиту з послідуючим підписанням акту прийому - передачі справ від попередника, ви мали би виявити якісь недоліки в його роботі і не підписувати акт. Але ви видно так спішили на фуршет з приводу коронування, що вам було не до того. Ну, або порушень не було. А сьогодні, шо наступило прозріння ? Ви став такий мудрий, як моя жінка взавтра ! За два роки ви мав би, як замовник, організувати і внесення змін, і виправлення помилок проектантами за зауваженнями експертизи,і проведення повторної експертизи, і отримання дозволу і розпочати роботи. А за два роки, що минули, вже треба якшо не всю документацію, то кошторис точно корегувати, у зв'язку із змінами до будівельних норм. За той час ви навіть пальцем не поворушили і відповідно без вашої ініціативі ніхто нічого не робив. Якщо то не треба вам то і нікому .А тепер не треба стрєлкі переводити, а шукайте причини в своїй непрофесійності !
Відповісти
А ну, шановний, спочатку надайте підтвердження вашої фінансової спроможності. Покажіть, якою Програмою передбачена така реставрація. Вартість проектних робіт - то десь 0,5 відсотка від вартості будівництва. Виверніть но кишені ! І не морочте голову !
Відповісти
Останні новини
Роботи з реконструкції в’їзних воріт до замку в Любешеві знову відкладаються
20 серпень, 2019, 23:35