Мер Луцька став президентом

Мер Луцька став президентом
Луцького міського голову Миколу Романюка обрали президентом Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів».

Про це повідомили у прес-службі міськради.

10 травня у Хотинській фортеці (Чернівецька область) відбулися Установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», що покликана управляти однойменним проектом.

Делегацію міста Луцька представляли Микола Романюк та начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда.

Учасники зборів обрали міського голову Луцька президентом Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів».

Він відзначив, як позитив те, що міста об’єднуються. Мовляв, це сприятиме популяризації не лише Луцька, а й інших українських міст-членів Асоціації на міжнародній туристичній арені.

Нагадаємо, рішення про приєднання до ініціативи Луцька міська рада ухвалила 26 лютого.

Довідка

Метою проекту «Шлях Гедиміновичів» є створення сучасного міжнародного туристичного продукту, об’єднаного темою культурно-історичної спадщини Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського, який би до 2015 року отримав загальноєвропейське визнання і був включений до переліку культурних шляхів Ради Європи. У разі досягнення цієї мети, «Шлях Гедиміновичів» стане першим культурним шляхом Ради Європи, який ініціює Україна.

Учасники проекту очікують, що його реалізація дозволить:
– збільшити капіталізацію брендів міст та інших учасників проекту на туристичному ринку;
– збільшити туристичну привабливість туристичних об’єктів та дестинацій - учасників проекту;
– сприяти пожвавленню економічного розвитку туристичного та дотичних секторів економіки в містах та інших учасниках проекту;
– сприяти збільшенню інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури міст та інших учасників проекту;
– створити модель взаємовигідного публічно-приватного партнерства у туристичній сфері.

Засновниками Асоціації виступили Луцька, Кам’янець-Подільська, Острозька, Дубенська, Старокостянтинівська, Ізяславська та Хотинська міські ради, які впродовж лютого-квітня 2013 року ухвалили відповідні рішення на своїх сесіях. В подальшому асоціація планує об’єднати більшість місцевих рад, на території яких збереглися історично-культурні пам’ятки Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського і які зацікавлені у розвиткові культурно-історичного туризму на своїх територіях.

В церемонії заснування Асоціації в якості почесних гостей взяли участь голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв та заступник посла Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

У другій половині 2013 року Литва вперше головуватиме в Європейському Союзі, що викличе підвищений інтерес до спадщини Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського та його ролі у формуванні європейської ідентичності, що є чудовою нагодою для промоції історичних земель та міст України, її музеїв та заповідників, історично пов’язаних з Великим Князівством Литовським, на національному та європейському туристичних ринках.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шарага....на дороги краще подивіться
Відповісти
шлях жидів та алкашів! отам, в наркодиспансері та в прихват банку йому бути президентом...,на горшку ще можна, якщо мама чи жінка дозволить),а так...маячня!то все фігня, то все до сраки...,одне бла бла бла
Відповісти
В назві князівства помилка: "ЖемаЙтійського", а не "ЖемаНтійського". Хто винен? Романюк чи Бунда?)))))
Відповісти
Повторно наголошую: в назві князівства помилка: "ЖемаЙтійського", а не "ЖемаНтійського".
Видать, матеріал - авторський, не маєте права робити виправлення? Бо те саме, з тією ж самою помилкою, читала в інших інтернет-виданнях України в той самий день, 11 травня, слово в слово.
Відповісти