На Волині відкрився новий рок-клуб. ФОТО

На Волині відкрився новий рок-клуб. ФОТО
У Нововолинську відбулося відкриття рок-клубу «Vольтаж».

Традиційно для мистецьких дійств вечірка розпочалася з запізненням, а чи не найпершими на неї прийшли правоохоронці, - пишуть Волинські новини.

Вчасно прийшли і глядачі. Так, коли музиканти влаштували «саунд-чек», зал уже був заповнений приблизно на чверть. Люди стояли й поблизу приміщення, чи то просто насолоджуючись затінком, який могли знайти під деревами у спекотний день, чи то вирішуючи завітати на відкриття «Vольтажу».

Попіклувалися організатори і про те, аби не залишити глядачів спраглими. У приміщенні поблизу зали, де відбувся концерт, «розгорнули» міні-кафе лише з безалкогольними напоями та фаст-фудом.

Сам же вхід до нового рок-клубу був «вільним». Тож, до зали прийшли як дорослі, так і малі пошановувачі рок-музики. Дехто знімав дійство на телефон, інші – «клацали» затворами фотокамер. Відкриття зацікавило й працівників телебачення та глядачів, які знімали концерт на відео.



Спочатку – знімали, далі – почали «відриватися». «Важка» музика так «завела» публіку, що уже приблизно на другій годині концерту глядачі почали завзято кивати головами у ритм композицій.

А послухати було що. Так, участь у заході взяли 8 гуртів з Нововолинська, Володимира-Волинського, Києва та Луцька.



Розпочався концерт з виступу володимир-волинської формації «KobyNelson». Місце у чоловічому складі гурту знайшлося і представниці чарівної статі – вокалістці Карині Залузській. Колектив, який існує вже 3 роки, грав «кавери» на світові хіти, серед яких була й відома пісня «I Love Rock'n'Roll», яку свого часу виконала Джоан Джетт.

Наступними на сцену вийшли хлопці з Нововолинська, які обрали для себе досить своєрідну назву «Раїса Павлівна». Зіграв гурт також кавери на знані у всьому світі пісні рок-музикантів.



Продовжив розважати публіку дебютанти, нововолинський колектив «UPґрейд». Гурт заснували улітку 2012-ого, коли декілька музикантів із різних місцевих команд вирішили зібратися, аби створити щось нове. Так, до гітари, бас-гітари, «клавіших» та барабанів додали ще один інструмент – трубу, яка надає музиці гурту особливого звучання. Вокаліст – знову дівчина на ім’я Ірина Музичук. Вона розповіла, що тексти для пісень пише сама.

Відразу ж після «UPґрейду» перед глядачами з’явився більш «важкий» за звучанням володимир-волинський «Las-Pilas». За словами вокаліста гурту Руслана Поліщука, грають вони у стилі «грандж», «пост-грандж» та «альтернатива», а співають українською мовою.



Чим ближче дійство наближалося до своєї кульмінації, тим більшою була і «музична напруга» у залі. Так, коли на сцену вийшов гурт «Тринакрія», його учасники показали усім присутнім, що ж таке справжній «вольтаж». За словами хлопців із «Тринакрії», «пафосної» історії створення у формації немає. Просто вирішили зібратися четверо людей, які хотіли грати «важку» музику. Так, колективу уже вдалося зіграти на великих і не дуже сценах Волині, а також взяти участь у фестивалях «Володимир» у 2010 і 2011 роках.

Кияни з «КаЛіка Band» стали наступними. За словами лідера гурту Георгія Краснобрижева, приїхали на відкриття рок-клубу за запрошенням організаторів. Окрім того, зазначив, що, барабанщик колективу, власне, і сам - із Нововолинська.

Формація «The Seven» з Нововолинська продовжила після столичного гурту. У репертуарі музикантів – багато композицій, серед яких – кавер-версії популярних українських і світових хітів. Зокрема, хлопці виконують пісні Elvis Presley, Chuck Berry, Joe Cocker, Roy Orbison, Zucchero, Guns’n’Roses.



Наостанок залишили луцький гурт «F.A.T.». Хлопці мають за плечима уже не один десяток концертів та виступів, записи, альбоми і перше офіційне відео, яке з квітня 2013 року можна побачити на музичному телеканалі А-Оnе.

Не обійшлося під час відкриття рок-клубу і без конкурсів. Так, ведучий запропонував визначити найкращого фаната музики. Відбувалося все просто: той, хто найголосніше підтримував музикантів, отримав подарунок – прохолодну воду.

За словами ініціатора проекту, голови ГО «Творці історії» Людмили Скороходової, організатори рок-клубу «Vольтаж» планують і надалі розвиватися і робити різноманітні концерти. «Можливо, вечір творчості, вечір акустичної музики, року, блюзу, джазу. Тому що дуже багато творчої молоді, хочуть розвиватися, але їм нема де, немає таких-от закладів і заходів, де вони могли б показати себе», - зазначила дівчина.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ностальгую за Рівненською ЯМОю)
Відповісти
та да... А декілька років тому і в Майдані була остання субота місяця...., і все так залягло..., шкода....
Відповісти
Якось на фото вбого усе виглядає
Відповісти
бідні діти...
Відповісти
Краще ці діти йшли б в якийсь генделик попили б горілочки запалили б цигарку і під звуки попсові сісі пісі та інший відстій потрасли б дупами)))
Відповісти
волинь - дрімуче полісся,тому рок-культура тут не в пошані, а в пошані горілочка, порошкове пиво і кабацька музіка
Відповісти
fat - отстой
Відповісти
Останні новини
На Волині відкрився новий рок-клуб. ФОТО
11 травень, 2013, 16:06