Як у Ковелі відзначили День Державного Прапора Україна. ФОТО

Як у Ковелі відзначили День Державного Прапора Україна. ФОТО
З нагоди дня Державного Прапора України ковельчани традиційно зібрались на бульварі Лесі Українки, де вперше у серпні 1990 року у місті замайорів синьо-жовтий стяг.

Це місце є знаковим для Ковеля ще і тому, що у 2015 році тут встановили пам'ятник борцям за волю України., - йдеться на сайті Ковельської міськради.

Сьогодні, 23 серпня, біля нього синьо-жовтий стяг розгорнули вихованці зразкового аматорського ансамблю народного танцю «Дзвіночок» народного дому «Просвіта».

До присутніх доєднались і велосипедисти, які здійснили патріотичний пробіг з національною символікою вулицями міста.

«Синьо-жовтий стяг - це наша незалежність, наш дух, честь і наша слава. Він об’єднує всі регіони в єдину соборну Україну, у великий український народ. Найбільшу народну повагу і шану у наш час він здобув під час Революції Гідності та антитерористичної операції. Нині він – більше ніж символ. Він ознака загальнонаціональної єдності, нашого європейського майбутнього" - звернулися до присутніх ведучі заходу Наталія Гончар та Аліна Кубська.

Молитву за Україну відслужив протоієрей Станіслав Беспалов з духовенством Ковельського міського благочиння ПЦУ.

Солісти студії естрадного співу «Зорепад» Роман Морозов та Вікторія Фестова урочисто і душевно виконали пісню «Державний Прапор України».

На завершення до підніжжя пам'ятника борцям за волю України учасники зібрання поклали квіти.

Довідково:

В новітній час вперше в Україні був піднятий національний жовто-блакитний прапор України 23 серпня 1990 року перед будівлею Київської міськради на Хрещатику. Дозволив це зробити офіційний документ: постанова Президії Київської міської Ради народних депутатів. Це був сміливий і навіть відчайдушний крок. Адже майже на рік постанова випередила проголошення незалежності нашої країни. Святковим цей день став з 2004 року після підписання Президентом відповідного Указу.
У Ковелі синьо-жовтий стяг вперше встановили 19 серпня 1990 року на бульварі Лесі Українки.
Над приміщенням міської ради Державний Прапор замайорів 25 серпня 1991 року, а відповідне рішення міської ради було прийняте 28 серпня 1991 року.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Ковелі відзначили День Державного Прапора Україна. ФОТО
23 серпень, 2019, 19:41