Конкурс різьбярів у Луцьку: «боротьба» з бензопилами триває. ФОТО

Конкурс різьбярів у Луцьку: «боротьба» з бензопилами триває. ФОТО
Сімнадцятеро майстрів з різьблення по дереву ось уже третій день змагаються за перемогу й головний приз - тисячу доларів. Нині вироби готові більш, як на 70%.

В обласному центрі Волині триває міжнародний фестиваль скульпторів на бензопилах «Korsak carving fest», який розпочався 20 серпня.

Захід відбувається в СОК «Адреналін Сіті» та присвячений першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Організатор заходу Ілля Липка каже, що на конкурс зібралися професіонали своєї справи і по завершенню змагань визначити переможця буде непросто.


«Міжнародний фестиваль-змагання з різьблення по дереву зібрав як професіоналів, так і початківців. Нині тут працюють 17 майстрів з України, Словаччини, Білорусі та Німеччини. З тих об’ємів, що ми бачимо, роботи готові на 70%», - розповідає організатор.

Цікавою частиною фестивалю стали змагання зі Speed carving. За оцінкою професійного журі переміг учасник з Білорусі Юрій Камандзірчук, він займається різьбленням з 1986 року.


«Впродовж двох годин ми працювали на швидкість і кожен майстер хотів показати дещо відмінне від інших. Так як я приїхав з Білорусі, мені хотілося зобразити дещо близьке не лише білорусам, а й щось таке, що торкнулося б і сердець українців. Я зробив сокола, який стрімко летить. Він незалежний, нескорений, гордо долає всі незгоди і проблеми, як і Україна. Назвав цю композицію «Понад усім». Зараз моя робота знаходиться в музеї сучасного мистецтва і буде його окрасою», - каже майстер.




Готові роботи презентують у неділю, 25 серпня на території розважального закладу. Лучани та гості міста зможуть голосувати за переможця, який отримає достойну винагороду.


Нагадаємо, головний приз за основну скульптуру – 1000 доларів, за друге місце - 500 доларів і за третє - 300 доларів.

Зі слів організатора, всі скульптури залишаться в Луцьку.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці ! Терпіння, сили і перемоги ! А талант, натхнення, майстерність у вас є !
Відповісти
Фестиваль кічу та несмаку. Жах!!!!
Що ви курите?
Відповісти
шо небудь видумають аби знищити дерева...
Відповісти